BasBQ
Beef en Steak

First Q 2016 Low & Slow Chicken

 
 
 

Imperial Guard

Pitmaster
Berichten
749
Gisteren voor het eerst in het nieuwe jaar de Q aangehad en daar een lief klein schattig kippetje op bereid die ik een paar uur eerder bij de polier heb gekocht.

Aangezien ik nog een hoop verse kruiden over had, die ik laatst voor de Porchetta nodig had heb ik een zelfde kruiden mengel gemaakt en die voor de kip gebruikt:

- Verse Salie
- Verse Tijm
- Verse Rozemarijn
- Venkelzaad
- Knoflook
- Olijfolie

De kip gevuld met uien en de poten bij elkaar geknoopt en de buitenkant ingesmeerd met olijf olie en het kruiden mengsel

Inmiddels was de Q 130 graden en kon ze erop, tussendoor wat appelrookhout toegevoegd wat een heerlijke toevoeging gaf aan het vlees.

AvE2i2o.jpg
]

mUtx4xj.jpg


ECrMBcQ.jpg


Na een kleine 2,5uur mocht ze eraf met een kern van 76graden

BGTZEw3.jpg


waUpYUB.jpg


MHvlydw.jpg
 
Lekker kipje!
 
mooi kippie
 
Ziet er heel goed uit! Mooi begin van het jaar!
 
Thanks voor de reacties! We hadden onverwachts een gast dus helaas iets minder kip voor mij maar onze gast vond het erg lekker!
 
Lekker hoor... :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan