Beef en Steak

Feestje vanavond dus PP en bierrrrrrr

  • Onderwerp starter Onderwerp starter iDon
  • Startdatum Startdatum
I

iDon

Gast
Vanmorgen om 0500u lagen de twee dikke nekken van 2600gr p.s. al op de WSM ! Hopelijk rond 1700/1800 @88gr klaar :)
 
goed bezig, succes er mee
 
Thanks hier de eerste pic. 12 uur gemarineerd in een basic bbq rub met beetje extra van dit en van dat :-).

41d3faf5ecd623a9f82d75e3e3223a61_zps56027367.jpg
 
Dat gaat helemaal goed komen!
 
Het begin ziet er al goed uit!! Succes
 
Ziet er goed uit!
Let the party begin!!!
 
Thanks :)

Ze zitten er nu zo'n 5 uur in. Rond het 4e uur was de kern al rond de 74 graden terwijl ik een mooie constante 125-130graden had in de WSM...

Anyway ik heb dat wel eens eerder gehad met PP. Heb de temp. in de WSM teruggeschroefd naar 100-110graden en nu rond het 5e uur is de kern rond de 77graden en blijft gelukkig hangen  :D

To be continued !
 
iDon zei:
Thanks :)

Ze zitten er nu zo'n 5 uur in. Rond het 4e uur was de kern al rond de 74 graden terwijl ik een mooie constante 125-130graden had in de WSM...

Anyway ik heb dat wel eens eerder gehad met PP. Heb de temp. in de WSM teruggeschroefd naar 100-110graden en nu rond het 5e uur is de kern rond de 77graden en blijft gelukkig hangen  :D

To be continued !

Na 4 uur de 74C aantikken is niet abnormaal en dan ook mooi de gelegenheid om te gaan inpakken.
 
Hier een foto van 4uur smoken @74gr.
overigens rook ik op chunks  perzikboomhout en hickory.

a534dafde91b649ca1c9ac43d965328e_zpsc713ba25.jpg
 
iDon zei:
He Redfox ik heb het al eens eerder meegemaakt en maak me ook niet druk haha. Inpakken heb ik nog niet eerder gedaan overigens. Heb wel op youtube filmpjes gezien dat men dat deed. Welke voordelen ondervond jij ?
Door het inpakken blijft het vlees sappiger en wordt je totale garingstijd met vele uren verkort en is de PP na zo'n 7,5-8 uur klaar. (zonder inpakken 12 uur of zelfs langer).
Zie als voorbeeld ter lering ook een artikel van Noskos op zijn blog.
link: http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html
 
Yes beetje ala 3-2-1 dat vermoedde ik al. Maar goed zit nog niet in the zone dus kijk het nog ff aan thanks voor de suggestie !
 
iDon zei:
Yes beetje ala 3-2-1 dat vermoedde ik al. Maar goed zit nog niet in the zone dus kijk het nog ff aan thanks voor de suggestie !
Ik zou gewoon nu nog gaan inpakken  ;)
 
Net ingesmeerd met Sweet Baby Ray's Vidalia Onion dus ff wachten nog en dan ga ik pakken :-)

1c26e8bab391d9d03368aa5330dca037_zps1089262a.jpg
 
Het vlees ziet er nu al goed uit. Succes met je PP en veel plezier, en eet genot, op je PP party :)
 
7 uur....

7c923cd71d50e2c8745f7a1dcebb8c27_zps151be354.jpg


Inpakken maar...

3cdeb66d2644a15d120911755dd95313_zps00a48587.jpg


En weer terug in de WSM....

75b3c133bd660a207700f94980df7059_zps8bd8a446.jpg


De laatste ronde....

6d4f27e26b4144c282a1458d03eaa066_zps14fa6d75.jpg
 
Ik heb zo'n vermoeden dat je vanavond heel erg lekker gaat eten :P
 
Terug
Bovenaan Onderaan