- Berichten
- 1.554
Na twee weken geleden de familie van mijn vrouw's kant over de vloer gehad te hebben voor een uitgebreide BBQ, was het deze zaterdag de beurt aan wat nichten, neef en wat aanhang (met o.a. een kritische Italiaan
) van mijn kant. In totaal 17 man inclusief ons eigen gezin van 4 (eigenlijk 18 maar een ukkie van bijna 2 kan je nog niet meetellen
).
Iets wijzer geworden door de perikelen van vorige keer, dit keer besloten om nog meer van te voren voor te bereiden en een draaiboek op te stellen met per kwartier alle werkzaamheden. Het geheel was nog steeds erg druk om uit te voeren, maar was duidelijk strakker geregiseerd dan de vorige keer, hoewel je altijd dingen vergeet (cedar plankjes ruim van te voren in het water leggen) of tegen onvoorziene zaken aanloopt (je halve pan met laksausje voor de MOINKS over je fornuis heen mikken).
Maar al met al was het weer een zeer geslaagde dag!
Afgelopen woensdag al wat inkopen gedaan voor de ABT's bij Westlandpeppers. Is de enige foto van de inkopen en gewoon om een beetje te pochen dat het voor ons Hagenezen c.q. Randstadlieden soms ook voordelen heeft, tegenover al die lieden die van die mooie stukken vlees en kokosbriketten over de grens halen
De aardige meneer van Westlandpeppers was erg gul toen ik voor een tientje Jalape?os vroeg en mij vervolgens weer wegstuurde met 3.5kg. Even ter vergelijking; dit doosje had mij bij de Makro incl. BTW ongeveer ?110,- (!!!) gekost (?2.99 per 100gr excl.) Belachelijk dat ze dat bij de Makro durven te vragen, maar goed....dat is een andere discussie.
Na donderdag, vrijdag en zaterdagochtend een hoop te hebben voorbereid, was het zaterdag aan het begin van de middag zo ver om de MOINKS & Sea Turtle Eggs op de Q te leggen, zodat men vlak na aankomst al van het eerste hapje kon genieten. De ribbels lagen toen al 2 uur vanaf 12.00 op de WSM op 2/3 van de eerste fase langzaam te garen.
Foto's zijn een beetje wazig doordat het lensje op mijn telefoon vies was, waar je dus pas acheraf achter komt als je ze gaat posten. Maar het gaat om het idee, toch?!
14.00 - MOINK Balls & Sea Turtle Eggs klaar maken
14.45 - MOINK Balls & Sea Turtle Eggs serveren aan onze gasten onder leiding van de lieftallige bediening
15.15 - Award Winning Potato Salad van de Sea Side Smokers
15.30 - Koreaanse spiesjes van MarBQ (wat er van over was dan
)
16.30 - Crispy Chicken Fingers van Leo
17.15 - Warm Gerookte Zalm (klein stukje brak helaas af, maar ach....)
17.30 - Bobby Flay's Cedar Planked Salmon
18.15 - ABT's & Gevulde Champignons van Boldeagle
18.45 - Spareribs 3-2-1
19.00 - Coleslaw & Komkommersalade met nieuwe lieftallige bediening
19.30 - Memphis Burger Sliders
20.30 - Schaaltje Surf & Turf
21.15 - Schaaltje Kipsateh (met pindasaus, gebakken uitjes en een stokbroodje)
21.45 - Koffie/thee met spekkoek (niet gebeurd)
Het was dus weer een drukke dag, maar als ik mijn gasten moet geloven was het allemaal goed te eten. Volgende keer misschien toch iets minder gerechtjes. Heel misschien......


Iets wijzer geworden door de perikelen van vorige keer, dit keer besloten om nog meer van te voren voor te bereiden en een draaiboek op te stellen met per kwartier alle werkzaamheden. Het geheel was nog steeds erg druk om uit te voeren, maar was duidelijk strakker geregiseerd dan de vorige keer, hoewel je altijd dingen vergeet (cedar plankjes ruim van te voren in het water leggen) of tegen onvoorziene zaken aanloopt (je halve pan met laksausje voor de MOINKS over je fornuis heen mikken).
Maar al met al was het weer een zeer geslaagde dag!
Afgelopen woensdag al wat inkopen gedaan voor de ABT's bij Westlandpeppers. Is de enige foto van de inkopen en gewoon om een beetje te pochen dat het voor ons Hagenezen c.q. Randstadlieden soms ook voordelen heeft, tegenover al die lieden die van die mooie stukken vlees en kokosbriketten over de grens halen

De aardige meneer van Westlandpeppers was erg gul toen ik voor een tientje Jalape?os vroeg en mij vervolgens weer wegstuurde met 3.5kg. Even ter vergelijking; dit doosje had mij bij de Makro incl. BTW ongeveer ?110,- (!!!) gekost (?2.99 per 100gr excl.) Belachelijk dat ze dat bij de Makro durven te vragen, maar goed....dat is een andere discussie.

Na donderdag, vrijdag en zaterdagochtend een hoop te hebben voorbereid, was het zaterdag aan het begin van de middag zo ver om de MOINKS & Sea Turtle Eggs op de Q te leggen, zodat men vlak na aankomst al van het eerste hapje kon genieten. De ribbels lagen toen al 2 uur vanaf 12.00 op de WSM op 2/3 van de eerste fase langzaam te garen.
Foto's zijn een beetje wazig doordat het lensje op mijn telefoon vies was, waar je dus pas acheraf achter komt als je ze gaat posten. Maar het gaat om het idee, toch?!

14.00 - MOINK Balls & Sea Turtle Eggs klaar maken

14.45 - MOINK Balls & Sea Turtle Eggs serveren aan onze gasten onder leiding van de lieftallige bediening



15.15 - Award Winning Potato Salad van de Sea Side Smokers

15.30 - Koreaanse spiesjes van MarBQ (wat er van over was dan


16.30 - Crispy Chicken Fingers van Leo

17.15 - Warm Gerookte Zalm (klein stukje brak helaas af, maar ach....)

17.30 - Bobby Flay's Cedar Planked Salmon


18.15 - ABT's & Gevulde Champignons van Boldeagle

18.45 - Spareribs 3-2-1

19.00 - Coleslaw & Komkommersalade met nieuwe lieftallige bediening

19.30 - Memphis Burger Sliders


20.30 - Schaaltje Surf & Turf

21.15 - Schaaltje Kipsateh (met pindasaus, gebakken uitjes en een stokbroodje)

21.45 - Koffie/thee met spekkoek (niet gebeurd)
Het was dus weer een drukke dag, maar als ik mijn gasten moet geloven was het allemaal goed te eten. Volgende keer misschien toch iets minder gerechtjes. Heel misschien......
