BasBQ
Beef en Steak

Fatty met boontjes en champignons en kaas vulling.

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
292
Vandaag rolletje gehakt gevuld met boontjes champignons en kaas.
Keertje iets anders.

ingrediënten
1 kilo gehakt
champigions
1 zakje boontjes
1 zakje kaas
4 pakjes ontbijt spek
vlees rub
2 3 liter ziplock zqkjes
bbq saus

20210623_140946.jpg


bereiding

Doe 500 gram gehakt in een ziplock zakje.

rol met een deegroller het gehakt plat.

20210623_141418.jpg


doe dat ook met de volgende 500 gram gehakt.

Vlecht een matje van spek.

20210623_143150.jpg


Strooi wat kruiden over het gehakt na smaak.

verdeel de groenten en het kaas over het gehakt.

20210623_144508.jpg


20210623_144617.jpg


rol het gehakt op tot 1 grote rol.

leg de rol op het gevlochten spek en rol het op.

20210623_145744.jpg


Leg de rol indirect op de bbq bij een temp van 130 graden. Tot een kern temp van 75 graden.

20210623_164547.jpg


Duurd ongeveer 2 a 2.5 uur.

Lak de rol af met een bbqsaus wat je lekker vind.

20210623_173051.jpg


20210623_173232.jpg
 
Ziet er mooi uit
En gelijk wat groente erbij 😉
Die verhouding vlees/groenten zou ik hier ook nog verkocht krijgen aan mijn kinderen.
Ziet er een heerlijk gerecht uit, ff het idee opgeslagen in mijn To-Q-lijst.
 
Mooi gerecht. Leuk om een beetje te experimenteren zo toch.
 
Dat ziet er lekker uit, en een klein beetje groente zo er in kan nooit kwaad, heb je de 2 delen van het gehakt in elkaar gerold ? ( zie 2 delen gehakt, maar maar 1 met ingrediënten en opgerold ) - dit onder het motto : Domme vragen bestaan niet - :rolleyes:
 
Dat ziet er lekker uit, en een klein beetje groente zo er in kan nooit kwaad, heb je de 2 delen van het gehakt in elkaar gerold ? ( zie 2 delen gehakt, maar maar 1 met ingrediënten en opgerold ) - dit onder het motto : Domme vragen bestaan niet - :rolleyes:
ik heb de bijde delen met groenten gemaakt en achter alkaar opgerold pas wel op het gehakt is dun dus kan snel uitelkaar vallen. maar het ging goed
 
Zo, veel werk in gestopt. Mooke voorbereiding, lekker gegaard en smakelijke doorsnede.😋
Dé manier om groentjes te gaan eten. 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan