- Berichten
- 1.648
Vandaag de todo lijst bekeken en een Fatty gemaakt. Vanochtend van zoonlief een leuk BBQ boek gehad, en daaruit recept van venkel gemaakt. En ook een 2e poging gedaan om de McPeet potatoes nog beter te krijgen.
Gehakt uitgerold op een stuk huishoudfolie, bestrooid met BBQguru rub, belegd met 3 plakken cervelaat, gesneden stukjes puntparika, 3 zacht gekookte eieren en geraspte parmezaanse kaas. Vervolgens nog wat zout en peper. Hele spul strak opgerold en 1 uur in de koelkast gelegd. Ondertussen vlechtwerk van ontbijtspek gemaakt en na 1 uur de rol gehakt op het ontbijtspek gelegd. Daarna alles weer strak opgerold en nog een uur in de koelkast gelegd.
3 aardappels 8 minuten gestoomd, daarna ingesneden. 1 aardappel heel dun ingesneden (dus niet gekookt). Ingesmeerd met geklaarde boter. En om de binnenzijde beter te laten garen cocktailprikkers gebruikt om de aardappel te spreiden B-)
Cederhouten rookplank verhit, na 5 minuten de Fatty erop gelegd en indirect laten garen. In mijn planning was ik uitgegaan van circa 3 uur, maar na een kleine 2 uur had de fatty al een temperatuur van 70 gr. Terwijl de aardappels in de Q mochten blijven de fatty in de over gelegd (op 70 gr). Uiteindelijk heeft de fatty nog ruim een uur in de over gelegen. Intussen venkel in 5 mm dikke plakken gesneden en in marinade van olie, honing, citroensap, bruinesuiker en komijn gelegd. Q hoog opgestookt, venkel en mais gegrild. Laatste 5 minuten ook de fatty gegrild zodat ook de onderkant knapperig werd. Uiteindelijk heeft de fFtty meer dan 3 uur op de Q cq in de oven gelegen, groot was mijn verbazing toen na het aansnijden het eigeel nog steeds zacht was. Spek heerlijk krokant, ei-tje in de Fatty vonden we heerlijk. Zoonlief vond zelfs de gegrilde venkel heerlijk. De 3 aardappels die waren gekookt waren heerlijk, de dun ingesneden aardappel was na 1,5 uur nog steeds niet gaar. Voorkoken is dus een must (bedankt Ceriel voor de tip)



Waar cocktailprikkers al niet goed voor zijn

Terwijl de Fatty in de oven ligt groente grillen

Gegrilde venkel

Fatty aan de onderzijde ook nog even grillen

Ziet er mooi uit



Na ruim 3 uur verwarmen is het eigeel nog steeds zacht

Als toetje nog wat gegrilde ananas
Gehakt uitgerold op een stuk huishoudfolie, bestrooid met BBQguru rub, belegd met 3 plakken cervelaat, gesneden stukjes puntparika, 3 zacht gekookte eieren en geraspte parmezaanse kaas. Vervolgens nog wat zout en peper. Hele spul strak opgerold en 1 uur in de koelkast gelegd. Ondertussen vlechtwerk van ontbijtspek gemaakt en na 1 uur de rol gehakt op het ontbijtspek gelegd. Daarna alles weer strak opgerold en nog een uur in de koelkast gelegd.
3 aardappels 8 minuten gestoomd, daarna ingesneden. 1 aardappel heel dun ingesneden (dus niet gekookt). Ingesmeerd met geklaarde boter. En om de binnenzijde beter te laten garen cocktailprikkers gebruikt om de aardappel te spreiden B-)
Cederhouten rookplank verhit, na 5 minuten de Fatty erop gelegd en indirect laten garen. In mijn planning was ik uitgegaan van circa 3 uur, maar na een kleine 2 uur had de fatty al een temperatuur van 70 gr. Terwijl de aardappels in de Q mochten blijven de fatty in de over gelegd (op 70 gr). Uiteindelijk heeft de fatty nog ruim een uur in de over gelegen. Intussen venkel in 5 mm dikke plakken gesneden en in marinade van olie, honing, citroensap, bruinesuiker en komijn gelegd. Q hoog opgestookt, venkel en mais gegrild. Laatste 5 minuten ook de fatty gegrild zodat ook de onderkant knapperig werd. Uiteindelijk heeft de fFtty meer dan 3 uur op de Q cq in de oven gelegen, groot was mijn verbazing toen na het aansnijden het eigeel nog steeds zacht was. Spek heerlijk krokant, ei-tje in de Fatty vonden we heerlijk. Zoonlief vond zelfs de gegrilde venkel heerlijk. De 3 aardappels die waren gekookt waren heerlijk, de dun ingesneden aardappel was na 1,5 uur nog steeds niet gaar. Voorkoken is dus een must (bedankt Ceriel voor de tip)



Waar cocktailprikkers al niet goed voor zijn


Terwijl de Fatty in de oven ligt groente grillen

Gegrilde venkel

Fatty aan de onderzijde ook nog even grillen

Ziet er mooi uit



Na ruim 3 uur verwarmen is het eigeel nog steeds zacht

Als toetje nog wat gegrilde ananas