- Berichten
- 1.614
Naar goede gewoonte mij weer laten inspireren door de Bretoense keuken voor de foto wedstrijd.
Spoiler => 't is mislukt
far breton au pruneaux is daar een traditioneel dessert, kan je bij iedere bakker kopen.
Simpel receptje, weinig ingredienten nodig:
Eieren
suiker
bloem
melk
vanille (extract)
rum
Pruimen
Bakvorm beboteren zodat de je de far na het bakken kan omdraaien en hij er uit komt.
Pruimen halveren en op de bodem leggen.
De overige ingredienten mengen met de garde/keukenrobot en over de pruimen gieten.
Mag dan 45minuten in de BBQ op 180°C.
Dan komt de moment supreme, de vorm omdraaien en moet de far uit de vorm vallen.
En uiteraard loopt het hier mis...
Uiteindelijk dus gewoon stukken uit de vorm gesneden en zo op een bordje gelegd.
Doordat hij in de vorm is gebleven is hij veel vochtiger, zeker als je hem een paar uur laat staan.
Smaak was zeker niet slecht.
Volgende keer eens met gedroogde pruimen proberen en een andere bakvorm met tefal coating.
Spoiler => 't is mislukt
far breton au pruneaux is daar een traditioneel dessert, kan je bij iedere bakker kopen.
Simpel receptje, weinig ingredienten nodig:
Eieren
suiker
bloem
melk
vanille (extract)
rum
Pruimen
Bakvorm beboteren zodat de je de far na het bakken kan omdraaien en hij er uit komt.
Pruimen halveren en op de bodem leggen.
De overige ingredienten mengen met de garde/keukenrobot en over de pruimen gieten.
Mag dan 45minuten in de BBQ op 180°C.
Dan komt de moment supreme, de vorm omdraaien en moet de far uit de vorm vallen.
En uiteraard loopt het hier mis...
Uiteindelijk dus gewoon stukken uit de vorm gesneden en zo op een bordje gelegd.
Doordat hij in de vorm is gebleven is hij veel vochtiger, zeker als je hem een paar uur laat staan.
Smaak was zeker niet slecht.
Volgende keer eens met gedroogde pruimen proberen en een andere bakvorm met tefal coating.