BasBQ
Beef en Steak

far breton au pruneaux

 
 
 

Stijn

Gemarineerd
Berichten
1.614
Naar goede gewoonte mij weer laten inspireren door de Bretoense keuken voor de foto wedstrijd.

Spoiler => 't is mislukt

far breton au pruneaux is daar een traditioneel dessert, kan je bij iedere bakker kopen.
Simpel receptje, weinig ingredienten nodig:
Eieren
suiker
bloem
melk
vanille (extract)
rum
Pruimen

Bakvorm beboteren zodat de je de far na het bakken kan omdraaien en hij er uit komt.
Pruimen halveren en op de bodem leggen.
1693215554000.png

De overige ingredienten mengen met de garde/keukenrobot en over de pruimen gieten.
Mag dan 45minuten in de BBQ op 180°C.
1693215646492.png


Dan komt de moment supreme, de vorm omdraaien en moet de far uit de vorm vallen.
En uiteraard loopt het hier mis...

Uiteindelijk dus gewoon stukken uit de vorm gesneden en zo op een bordje gelegd.
1693215731376.png


Doordat hij in de vorm is gebleven is hij veel vochtiger, zeker als je hem een paar uur laat staan.
Smaak was zeker niet slecht.
Volgende keer eens met gedroogde pruimen proberen en een andere bakvorm met tefal coating.
 
Jammer dat het mislukt is. Heeft het nog wel gesmaakt?
 
Jammer, Stijn.

Ik ken het niet, maar wil t best eens proberen als ik in de buurt ben ;)
 
Gelukkig hebben we de foto's nog.
 
Dit lijkt me wel lekker Stijn!

Ondanks dat het mislukt is ziet het er wel lekker uit zo.
 
het lijkt me erg lekker Stijn
sowieso een ruime voldoende voor de poging
 
Stijn,
Jammer dat het niet geheel gelukt is. Jouw creaties zien er normaliter schitterend uit.
Hopelijk heeft het wel gesmaakt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan