BasBQ
Beef en Steak

Familie BBQ

 
 
 

Imperial Guard

Pitmaster
Berichten
749
Aankomende zaterdag ga ik bij mijn ouders een familie BBQ organiseren voor 10 personen (4 mannen, 4 vrouwen en 2 kinderen 3/6 jaar)

Het volgende ben ik van plan te maken:

- 3kg Spareribs, volgens 3-2-1 methode met de Noskos Basic Rub en aflakken met Lins Cola BBQ Saus
- 1,25kg Rundergehakt voor 8 Spiffburgers
- 1kg Bavette
- 0,65kg Kip voor DanBras Sateh, +- 16 stokjes
- 2-4 Runder worstjes voor mijn neefjes

Bijgerechten:

- 5x Stokbroden
- Coleslaw (1 witte kool, 5 wortels, 2x Granny Smith appelen)
- Gemengde salade met sla, komkommer, tomatem, pijnboompitten, feta, olijven etc. (+- 350 / 400 gr gemengde sla, 2 komkommers, tros tomaten)

Sauzen:

- Lins Cola BBQ Saus
- Sateh saus volgens mijn vaders recept, recept post ik binnenkort ook hier :)

Dessert:

- Waarschijnlijk gegrilde ananas en meloen met een bolletje ijs

Hoe klinkt dit en ben ik nog iets vergeten en kloppen mijn hoeveelheden?

 
Ga je 2 dagen Qen ?
 
5 stokbroden voor 10 mensen? lijkt me rijkelijk veel met alles wat je hebt
 
Leo zei:
5 stokbroden voor 10 mensen? lijkt me rijkelijk veel met alles wat je hebt

Tnx voor je feedback! Nog meer wat eventueel wat minder kan?
 
Vandaag alvast voorbereidingen gedaan!

Kleine change of plans, mijn zwager gaat salades maken waardoor ik morgen meer rust heb en iets eerder aan het bier kan :)

Mac's Chimichurri gemaakt:

af9FFHe.jpg


c3Yyjvt.jpg


67KgWlA.jpg


DanBras Sateh:

4Nqp1Eb.jpg


wJuASv8.jpg


250 - 300 gram Noskos Basic Rub:

ncYproq.jpg
 
Have fun!
 
Een geslaagd dagje en iedereen vond de vleegrechten heerlijk!
Bij gebrek aan ruimte op de kleine 47cm Weber van mijn vader heb ik 1 slab ribs niet in de rub gezet en gelijk ingevroren en zelfs aan de bavette zijn we niet toegekomen aangezien we goed vol zaten!

hlgsniR.jpg


sZAGpsK.jpg


FmwFR4X.jpg


EPQnoST.jpg


yUU23Hq.jpg


sLLwP7F.jpg


ktD1VAN.jpg


8Gns512.jpg
 
Ziet er uit als een zeer geslaagde BBQ!
 
Ziet er lekker uit
 
je hebt ze weer verwent
 
Imperial Guard zei:
1 slab ribs niet in de rub gezet en gelijk ingevroren en zelfs aan de bavette zijn we niet toegekomen aangezien we goed vol zaten!

Ziet er allemaal heerlijk uit. Dat mag je zeker vaker doen.

Ik reken altijd met 3 ons per persoon aan vlees, vis en gevogelte. Alle bijgerechten buiten beschouwing gelaten.
Binnenkort doen wij weer een BBQ voor 20 personen en dan gebruik ik 6kg aan vlees, vis en gevogelte.
Hier blijft dan ook nog behoorlijk van over maar tekort komen is natuurlijk uit den boze.
 
Terug
Bovenaan Onderaan