BasBQ
Beef en Steak

Extra Crispy Southern Grilled Wings

 
 

pieterb

Stoker
Berichten
286
naar het recept van de wolfe pit
https://www.youtube.com/watch?v=OraSdls4F8I&feature=player_detailpage&list=WL

Ingredients

?4 lbs - Chicken Wings
?3 Cups - Self Rising Cornmeal
?1 TBS - Black Pepper
?1 TBS - Granulated Onion
?1 TBS - Granulated Garlic
?1 tsp - Salt
?1 tsp - Cayenne Pepper
?1/4 Cup - Milk
?2 - Large Eggs

Directions

?Cut wings in half and discard tips if desired.
?Mix all of the ingredients with the wings except for the cornmeal.
?Once the chicken is thoroughly coated, dredge the wings in the cornmeal in a separate bowl.
?After all of the wings are thoroughly coast, place on a cookie sheet and into the refrigerator for 1-3 hours, 3 hours is best.  This helps the coating adhere to the wings.
?Preheat your grill to 350? and set up for indirect cooking.
?Spread wings out in an even layer, close the lid and cook for 30 minutes.
?After 30 minutes, flip the wings and continue to cook another 30 minutes or until nice and golden brown.

als aanvulling heb ik , om toch wat meer kleur te krijgen, de wings als laatste nog 3 minuten op direct vuurtje gehad aan beide kanten



Big Bob Gibson Bar-B-Q White Sauce :

naar het recept van noskos
http://www.bbq-nl.com/2009/08/big-bob-gibson-bar-b-q-white-sauce.html

1 cup mayonaise
1/2 cup azijn
1/4 cup appelsap
1 theelepel mierikswortel (potje AH)
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel vers citroensap
1/2 theelepel zeezout
1/4 theelepel cayennepeper


















heerlijk knapperig en sappig, gaat hier zeker op herhaling  ;)
 
lijkt me een leuk recept, lust ik wel
 
Wat is eigenlijk: Self Rising Cornmeal?
Mijn vrouw is gek op kip en met dit recept kan ik zeker punten scoren ;-)

 
Ziet er top uit!! Zit hier te kwijlen....
 
Hoppa op de todo
 
imacboy zei:
Wat is eigenlijk: Self Rising Cornmeal?
Mijn vrouw is gek op kip en met dit recept kan ik zeker punten scoren ;-)

het is zelfrijzend maismeel en ik heb ma?smeel gebruikt met een theelepel bakpoeder
 
pieterb zei:
imacboy zei:
Wat is eigenlijk: Self Rising Cornmeal?
Mijn vrouw is gek op kip en met dit recept kan ik zeker punten scoren ;-)

het is zelfrijzend maismeel en ik heb ma?smeel gebruikt met een theelepel bakpoeder
Thanks.
 
Lekker!! Lust ik!! :D
 
Laat ik nou met nog een kilo vleugeltjes in de vriezer hebben. Zat er net naar te kijken en vond dat ik er maar eens wat mee moest doen.
Nou, daar heb je me dus prima mee geholpen!
 
Jappert zei:
Hoppa op de todo

Zou ik ook wel willen maar geen todo knopje bij deze post...;)
 
Als een van de moderators hem naar het recepten deel verhuist kunnen we op de todo knop drukken.
 
Hmmmmm ma?smeel zou dit de truuk zijn voor de crispy Buffalo wings?
 
harlin zei:
Hmmmmm ma?smeel zou dit de truuk zijn voor de crispy Buffalo wings?

Denk zelf dat het de combinatie van ei , ma?smeel en hoge temperatuur is, wat het knappertje maakt.
Ik heb dit ook al eens geprobeerd met mayonaise onder en op het velletje smeren bij een halve of hele kip , en dat gaf ook een heerlijk knappertje en ik denk dat het daar ook komt door het ei wat in de mayo zit ;)
 
Bakpoeder geeft een crisp volgens amazingribs.com.
 
Zo hij kan van de todo list af, ze waren geweldig. Mijn vrouw vond ze ook heerlijk, dus de punten zijn binnen

bfc42b7c0503b288a025af56cf7a41f8.jpg
 
Ziet er heerlijk uit Pieter, ik denk dat panko ook werkt of fijngestampte cornflakes
De white sauce van BBG mag je van mij weglaten die vind ik niet lekker, en heel vreemd hele volkstammen hier en daar vinden hem geweldig.
Ik heb hem zelf een keer gemaakt en wij vonden hem Yak, toen de originele geproefd en nog steeds Yak.
De smaak (recept) van de zelfgemaakte komt overigens nagenoeg overeen met de commerciele saus
 
Terug
Bovenaan Onderaan