Hallo allemaal!
Mijn naam is Jens, 32 jaar en ik ben op zoek naar een BBQ
.
Waarschijnlijk ben ik in dit gezelschap, van wat ik tot nu toe gelezen heb, een wat 'saaie' barbecuer. Ik hou van barbecueën, maar ik ben niet heel specifiek bezig met low & slow, roken of dergelijke methodes. Ik vind het leuk om zo nu en dan eens spareribs te bereiden met een zelfgemaakte rub en deze op de bbq te glazen, ook een groot stuk rundvlees op de bbq (picanha, entrecote of ribeye bijvoorbeeld) vind ik mooi werk.
Ik heb tot korte tijd terug een heel goedkope offset smoker gehad die veel buiten heeft gestaan en dus, het laat zich raden, begon te roesten. Ook waren beide afsluitkleppen verbogen en sloot de bbq dus totaal niet goed meer af. Hij heeft dan ook een enkele reis naar de stort gemaakt en nu hebben we thuis nog een Gusta mini smoker over. Op zich prima om voor twee personen iets lekkers op te bereiden, maar als je meer mensen verwacht of grote stukken vlees wilt bereiden waarbij enige controle over de temperatuur handig is, schiet het natuurlijk tekort.
Nu zoek ik dus een nieuwe BBQ. Ik heb zelf het meeste met High & Fast (rundvlees) bereiden en indirect verwarmen het meeste ervaring en ook affiniteit tot nu toe. Low & Slow intrigeert me wel maar ik ben nog niet direct enthousiast eigenlijk. Ik houd zelf zoals gezegd het meest van spareribs en biefstukken bereiden, maar ook buikspek kan ik erg waarderen. Ik weet wel zeker dat ik een houtskool barbecue wil.
Qua prijs wil ik het niet te gek doen, liefst blijf ik onder de €250,- (maar als ik voor iets meer echt de deal van mijn leven kan maken hoor ik dat ook graag). Echter zit hem daar meteen mijn belangrijkste knelpunt, volgens mij is er voor dat geld niet heel veel te kiezen als je een beetje een degelijk ding wilt kopen, klopt dit? Ik zie ook heel veel BBQ’s tot ongeveer 150 euro, maar dat zijn, als het er al bij vermeld wordt, ontzettend lichte BBQ’s en die zullen dus ook erg gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen, last hebben van valse lucht door het dunne materiaal etc.
Ik heb tot nu toe de Tanio Hero gezien als betaalbaar en wat ik er aan ervaringen over lees is het ook een degelijk ding.
Mijn vraag is dus, is er een BBQ die jullie aanbevelen voor iemand met mijn voorkeuren en budget? Is zo’n Tanio Hero voor mijn behoeftes prima of koop ik dan weer iets wat ik over een paar jaar weg kan gooien (overigens komt de nieuwe BBQ binnen te staan als hij niet gebruikt wordt, wat de levensduur sowieso zal verlengen hoop ik).
Hopelijk hebben jullie de gouden tip voor me!
Alvast bedankt in ieder geval
Mijn naam is Jens, 32 jaar en ik ben op zoek naar een BBQ

Waarschijnlijk ben ik in dit gezelschap, van wat ik tot nu toe gelezen heb, een wat 'saaie' barbecuer. Ik hou van barbecueën, maar ik ben niet heel specifiek bezig met low & slow, roken of dergelijke methodes. Ik vind het leuk om zo nu en dan eens spareribs te bereiden met een zelfgemaakte rub en deze op de bbq te glazen, ook een groot stuk rundvlees op de bbq (picanha, entrecote of ribeye bijvoorbeeld) vind ik mooi werk.
Ik heb tot korte tijd terug een heel goedkope offset smoker gehad die veel buiten heeft gestaan en dus, het laat zich raden, begon te roesten. Ook waren beide afsluitkleppen verbogen en sloot de bbq dus totaal niet goed meer af. Hij heeft dan ook een enkele reis naar de stort gemaakt en nu hebben we thuis nog een Gusta mini smoker over. Op zich prima om voor twee personen iets lekkers op te bereiden, maar als je meer mensen verwacht of grote stukken vlees wilt bereiden waarbij enige controle over de temperatuur handig is, schiet het natuurlijk tekort.
Nu zoek ik dus een nieuwe BBQ. Ik heb zelf het meeste met High & Fast (rundvlees) bereiden en indirect verwarmen het meeste ervaring en ook affiniteit tot nu toe. Low & Slow intrigeert me wel maar ik ben nog niet direct enthousiast eigenlijk. Ik houd zelf zoals gezegd het meest van spareribs en biefstukken bereiden, maar ook buikspek kan ik erg waarderen. Ik weet wel zeker dat ik een houtskool barbecue wil.
Qua prijs wil ik het niet te gek doen, liefst blijf ik onder de €250,- (maar als ik voor iets meer echt de deal van mijn leven kan maken hoor ik dat ook graag). Echter zit hem daar meteen mijn belangrijkste knelpunt, volgens mij is er voor dat geld niet heel veel te kiezen als je een beetje een degelijk ding wilt kopen, klopt dit? Ik zie ook heel veel BBQ’s tot ongeveer 150 euro, maar dat zijn, als het er al bij vermeld wordt, ontzettend lichte BBQ’s en die zullen dus ook erg gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen, last hebben van valse lucht door het dunne materiaal etc.
Ik heb tot nu toe de Tanio Hero gezien als betaalbaar en wat ik er aan ervaringen over lees is het ook een degelijk ding.
Mijn vraag is dus, is er een BBQ die jullie aanbevelen voor iemand met mijn voorkeuren en budget? Is zo’n Tanio Hero voor mijn behoeftes prima of koop ik dan weer iets wat ik over een paar jaar weg kan gooien (overigens komt de nieuwe BBQ binnen te staan als hij niet gebruikt wordt, wat de levensduur sowieso zal verlengen hoop ik).
Hopelijk hebben jullie de gouden tip voor me!
Alvast bedankt in ieder geval
