- Berichten
- 314
Vandaag bij Lidl (in de Zuid-Amerikaanse week) een entrecote en een picanha gehaald, met een aardige vetlaag, en vandaag de entrecote gemaakt. Als houtskool: white quebracho.
Nadat de houtskool er op ging heb ik eerst een gietijzeren pan opgewarmd en daar de vetrand in uitgebakken.
Daar kwam best heel veel vet uit, en misschien had ik deze nog verder uit moeten bakken. Daarna een tijd indirect tot een kerntemperatuur van ongeveer 50C en ondertussen een berg uien met wat knof gebakken in het vet dat uit het vlees was gelopen.
Uiteindelijk nog even afgebakken in de pan.
Door de belichting lijkt het op de foto iets roder dan dat het was. Toch had ik 'm ietsje langer kunnen laten garen voor een beter resultaat (de meter zat waarschijnlijk in een stuk dat al wat gegaard was door het uitbakken van de vetlaag).
Nadat de houtskool er op ging heb ik eerst een gietijzeren pan opgewarmd en daar de vetrand in uitgebakken.
Daar kwam best heel veel vet uit, en misschien had ik deze nog verder uit moeten bakken. Daarna een tijd indirect tot een kerntemperatuur van ongeveer 50C en ondertussen een berg uien met wat knof gebakken in het vet dat uit het vlees was gelopen.
Uiteindelijk nog even afgebakken in de pan.
Door de belichting lijkt het op de foto iets roder dan dat het was. Toch had ik 'm ietsje langer kunnen laten garen voor een beter resultaat (de meter zat waarschijnlijk in een stuk dat al wat gegaard was door het uitbakken van de vetlaag).