Je krijgt bij beide evenementen een lege tent en een plek naast de tent voor de bbq's, alles (tot aan brandblussers etc) zal je zelf mee moeten nemen.
De hoofdingredienten krijg je van de organisatie, alle andere ingredienten moet je zelf meebrengen
Bij het NK hebben ze een veldjury, wat betekend dat 2 juryleden bij jou aan de tent komen om de gerechten ter plekke te proeven, daar moet je dus een plek voor creeeren en de jury ook netjes ontvangen uiteraard. Het BK heeft dit niet, er komen wel bij beide wedstrijden mensen kijken naar je inrichting, orde / netheid, hygiene etc.
Uitstraling van het team, dat kan je zo gek maken als je zelf wilt, in Belgie krijg je hier ook punten voor, wat belangrijk is, is dat je team uit max 8 wedstrijdleden bestaat, bv 5 voor de gerechten en 3 voor logistiek, wij hadden op het NK meer mensen rondlopen, de lowland smokers bestaan uit 11 mensen, maar de 3 extra mensen zijn voor het ontvangst van publiek (forumleden. sponsors), evt uitdelen van gerechten etc, dit jaar gaan we daar een duidelijker onderscheid in maken.
De tafels met de wga's hadden we ter plekke bedacht, het publiek wil natuurlijk graag zien wat je gemaakt hebt, dus je moet 1 bordje van elk gerecht uitstallen, bij het NK was dit bij je eigen tent, bij het BK was er een centrale tafel voor alle teams.
Op het BK mocht je ook eten bereiden voor publiek, het publiek kon bij de organistatie bonnetjes kopen en daarmee konden ze de gerechten betalen, het team kreeg een gedeelte van de opbrengst van die bonnetjes.
Op het NK was dit niet zo, wat wij wel deden was het eten wat over was (je krijgt altijd ruim voldoende van het hoofdingredient) aan het publiek geven.
Als je nog meer vragen hebt, dan hoor ik het graag.