- Berichten
- 3.174
Hallo lieve vriendjes..
Ik ben nog even wat aan het inhalen van afgelopen vakantie. maar ik heb met m’n maat samen Brisket gemaakt voor het eerst.
Het lag al een hele lange tijd in de vriezer te wachten, we hadden wat angst dat het tegen zou vallen door de lage hoeveelheid vet die het stuk bevatte. Het was namelijk een normaal Nederlands rund.
Afijn, hier komt ie;
Het stuk in de grootste bak van de Ikea (ter referentie).. wat een homp vlees, ben ik niet gewend als flexitarier haha;
We hebben de avond te voren het stuk getrimd:
Runderbouillion gemaakt en er ging 1L in, vervolgens in een rub gezet, afgekeken naar een rubrecept van noskos (peper, selderij, zout knoflookpoeder):
M’n maatje’s BGE is rond een uur of 3-4 aangezwengeld en hij heeft 2 schitterende plaatjes geschoten.. Echt een ‘Pot of Gold’ shot, heeel gaaf:
Vervolgens mocht de dikke jongen er op, en is de BGE zich gaan verwarmen tot 120 graden en daar gebleven de rest van de nacht:
om half 2 in de middag ingepakt:
En het duurde, en het duurde, en het duurde.
De Temp KROOP omhoog. Mijn maatje en ik waren blij dat wij er mee bezig waren, en dat we geen noodzaak hadden om te eten dus we echt wel konden wachten.
Om 22:00 hebben we m eraf gehaald:
en na een uur rusten hielden we het niet meer.. de rode wijn voorraad was hard geslonken tijdens al het wachten, we lustte wel eens wat:
U ziet het, ik zie het.
Mooie rook ring, maar er was maar EEN stuk vet, en die zat tussen de point en flat in.. daar zaten ook de smakelijke stukken, de rest was gewoon te mager vlees.
des al niet te min waren al alle smaken ge-wel-dig.
Lekker op een broodje met verschillende toppings zoals tomaat, avocado, uitjes, sauzen.. genieten hoor.
En toen eindelijk iedereen genoeg gehad had (want er kwamen er nog een paar aanwaaien uiteraard)..
Hielden we dit over:
Dat is nog een hoop. Mn maatje stond het een beetje tegen, die wilde gewoon snel weer opnieuw gaan proberen met een Black Angus of zelfs een Wagyu..
Ik ben niet van het verspillen en dit gaat hè-le-maal prima op een broodje worden tijdens de lunch op werk.. of opwarmen met een jus’tje voor avond eten.
Ik nam alles mee naar huis (met m’n zatte kop om 2 uur ‘s nachts):
Bedankt voor het lezen, snel weer, en dan van een enorm vetdooraderd rund, op tijd beginnen.. Warm houden is makkelijker dan wachten op het eten tot 23:00u.
We hebben er vertrouwen (en enorm veel zin) in voor de volgende keer.
Ik ben nog even wat aan het inhalen van afgelopen vakantie. maar ik heb met m’n maat samen Brisket gemaakt voor het eerst.
Het lag al een hele lange tijd in de vriezer te wachten, we hadden wat angst dat het tegen zou vallen door de lage hoeveelheid vet die het stuk bevatte. Het was namelijk een normaal Nederlands rund.
Afijn, hier komt ie;
Het stuk in de grootste bak van de Ikea (ter referentie).. wat een homp vlees, ben ik niet gewend als flexitarier haha;
We hebben de avond te voren het stuk getrimd:
Runderbouillion gemaakt en er ging 1L in, vervolgens in een rub gezet, afgekeken naar een rubrecept van noskos (peper, selderij, zout knoflookpoeder):
M’n maatje’s BGE is rond een uur of 3-4 aangezwengeld en hij heeft 2 schitterende plaatjes geschoten.. Echt een ‘Pot of Gold’ shot, heeel gaaf:
Vervolgens mocht de dikke jongen er op, en is de BGE zich gaan verwarmen tot 120 graden en daar gebleven de rest van de nacht:
om half 2 in de middag ingepakt:
En het duurde, en het duurde, en het duurde.
De Temp KROOP omhoog. Mijn maatje en ik waren blij dat wij er mee bezig waren, en dat we geen noodzaak hadden om te eten dus we echt wel konden wachten.
Om 22:00 hebben we m eraf gehaald:
en na een uur rusten hielden we het niet meer.. de rode wijn voorraad was hard geslonken tijdens al het wachten, we lustte wel eens wat:
U ziet het, ik zie het.
Mooie rook ring, maar er was maar EEN stuk vet, en die zat tussen de point en flat in.. daar zaten ook de smakelijke stukken, de rest was gewoon te mager vlees.
des al niet te min waren al alle smaken ge-wel-dig.
Lekker op een broodje met verschillende toppings zoals tomaat, avocado, uitjes, sauzen.. genieten hoor.
En toen eindelijk iedereen genoeg gehad had (want er kwamen er nog een paar aanwaaien uiteraard)..
Hielden we dit over:
Dat is nog een hoop. Mn maatje stond het een beetje tegen, die wilde gewoon snel weer opnieuw gaan proberen met een Black Angus of zelfs een Wagyu..
Ik ben niet van het verspillen en dit gaat hè-le-maal prima op een broodje worden tijdens de lunch op werk.. of opwarmen met een jus’tje voor avond eten.
Ik nam alles mee naar huis (met m’n zatte kop om 2 uur ‘s nachts):
Bedankt voor het lezen, snel weer, en dan van een enorm vetdooraderd rund, op tijd beginnen.. Warm houden is makkelijker dan wachten op het eten tot 23:00u.
We hebben er vertrouwen (en enorm veel zin) in voor de volgende keer.