Beef en Steak

Eigen gemaakte verse worst

 
 
 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
Berichten
7.309
Beste BBQ-vrienden!

Eergisteren hebben we worst gegeten... en het was heerlijk!

Helemaal zelf voor het eerst ooit, met een mooie darm van de forumsponsor en lekker wat eigen kruiderijtjes, lekker veel pit van de chilivlokken.

Geniet mee:



Darmpje lekker spoelen en nat maken:



Mooie stukken kinnebak van Duroc varken van slagert Henco:



Echt wel een pittig klusje:



Farce mooi glad draaien:



Even proeven voor het zout:



Toen was het al pittig, maar dat kan je niet meer bijstellen onderweg...  ;)

Daarna het allerleukste werkje:



Mooie bleke braadworst:



Lekker met wat kersenhout gerookt op de BGE:



Dat was echt smullen... mooi projectje!

Groeten en bedankt voor het kijken.
 
Oei oei oei... Wat ziet dat er heerlijk uit!
 
Ooooh dat lijkt me zo lekker en leuk maar ik denk dat de vrouw gaat protesteren als ik nu een porkert enz. ga aanschaffen :)
Staat wel op mijn verlanglijstje
 
Bob zei:
Ooooh dat lijkt me zo lekker en leuk maar ik denk dat de vrouw gaat protesteren als ik nu een porkert enz. ga aanschaffen :)
Staat wel op mijn verlanglijstje

Hoe dat? Zelf gemaakte worst zit alleen in wat je er zelf in stopt, dus een eerlijke en gezonde worst. Dat is toch een ijzersterk argument?
 
Ziet er weer top uit Sander, leuke repo wederom!!
 
@Lowietje , is ook een sterk argument , maar ik heb de laatste tijd aardig wat uitgegeven aan keuken/BBQ spullen en het bonnetje van de slager betreffende een picanha van dik 2 kg deed ook geen goed :)

Even geduld oefenen dus , kan ik me ook eerst een beetje inlezen in deze materie.
 
Bob zei:
Ooooh dat lijkt me zo lekker en leuk maar ik denk dat de vrouw gaat protesteren als ik nu een porkert enz. ga aanschaffen :)
Staat wel op mijn verlanglijstje

Stapje voor stapje Bob, dit is een oude Made in China STAR maar van binnen zijn het prachtige nieuwe messen en platen van Wolfcraft... Porkert komt er ook nog wel eens hoor... eerst een mooie snijmachine!  :P
 
Mooi hoor, mijn porkert ook maar eens in gebruik gaan nemen
 
Misschien gebruik ik die term verkeerd... ik heb het grof gedraaide gehakt vermengd met ijskoud water en alle kruiden en zout, dat mengen deed ik met de KA en noemde ik een farce. Maar ik begrijp dat je dat alleen met heel fijn gedraaid vlees zo noemt?
 
prachtige worst, ik geloof gelijk dat het heel goed gesmaakt heeft
 
Ik had die stukken aangevroren, maar makkelijk is anders... misschien eerst elk stuk nig in vieren en dan aanvriezen. Buitenkant was hard maar binnenin zachter. Was een pittig stukje handwerk. Spierballen kweken!
 
Dat is wel hele verse worst.
En ik geloof best dat die gesmaakt heeft.
 
Ziet er geweldig uit man!! Ga binnenkort mij tweede worst maken die wil ik ook gaan roken.
 
Zit ik net in je andere topic de DO op mijn verlanglijstje te zetten, kom ik er nu achter dat een vleesmolen met accessoires voor worst er zeker ook wel bij moet! Lijkt me erg leuk en lekker om zelf te doen! Die enorme worst ziet er iig super uit!
 
En dan ook nog een fijne smoker?  ;)
 
Ziet er mooi uit, gefeliciteerd met het resultaat. Ook leuk dat je foto's hebt genomen
van de verschillende stappen.

Over het aanvriezen, je kan het vlees eerst in repen snijden en dan aanvriezen, dat gaat in
mijn ervaring een stuk makkelijker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan