BasBQ
Beef en Steak

EHH first PP op nieuwe WSM47

 
 

EHH

Kooltjesharker
Berichten
149
Nieuwe WSM in elkaar gezet.
En toen?
Naar de slager heen een procureur halen van 3,3kg
mostert en kruiden erop (NOSKOS basis rub)
Op naar het knorretje.
xUmDUOJ.jpg

KCfbd1S.jpg

8Dlm22h.jpg

PdyASBV.jpg
 
BBQ opbouwen.
rookhout erin
fik erin.
PartyQ aansluiten enwachten tot >100?C
vlees erop en nu maar afwachten
Start 8:00 112?C vlees 4?C
6Olz0zYh.jpg


Wat glimt hij nog ;D
iWqYRof.jpg

wk9h6hO.jpg

5UvF7T3h.jpg

YkSPTNK.jpg

D8658fU.jpg
 
9:00      100?C  4?C
10:00    121?C  28?C
 
structor zei:
Je hebt in mijn ogen royaal rookhout gebruikt...

Meeste zit bovenop de kolen en is al verrookt bij het opstarten van de WSM.
 
Suc6 vandaag EHH! We zullen het gaan volgen.
Mag ik je vragen wat een "gewone" slager voor 3.3 kg procureur vraagt?
En heb je de waterpan nog in de folie gezet of alleen een lekbak die zichtbaar is?
 
RedFox zei:
Suc6 vandaag EHH! We zullen het gaan volgen.
Mag ik je vragen wat een "gewone" slager voor 3.3 kg procureur vraagt?
En heb je de waterpan nog in de folie gezet of alleen een lekbak die zichtbaar is?

Slager vroeg 20 euro voor de 3,3 kg wegende stuk vlees => 6Euro/kilo Moest normaal bij hem 27Euro kosten maar omdat het een groot stuk is kreeg ik korting  ;D
Bij mijn standaard slager vroegen ze 12 euro/kilo.  :eek:
Dus snel weer naar de eerste heen gelopen.

Waterpan zit in de folie.
Heb geen water in de lekbak of pan zitten.
Temperatuur slaat nu wel een beetje door 130?C.
Moet ik hem aan de bovenzijde knijpen?

 
ja, ik zou hem zeker knijpen aan de bovenkant, zo te zien heb je die helemaal open staan.
succes er mee  :)
 
Succes, het ziet er goed uit! Met snippers gooi ik er ook zoveel rookhout bij.
Bij vuur en rook verkopen ze eyelets voor de WSM hierdoor kunnen je Temp probes, dat is wat makkelijker dan door het ventilatie gat.
 
Pffffff gelukkig van die prijs wordt mijn hartslag weer wat rustiger.
Was danig van slag van coelho's baconprijs
 
Leo zei:
ja, ik zou hem zeker knijpen aan de bovenkant, zo te zien heb je die helemaal open staan.
succes er mee  :)

Met 50% geknepen.
Staat nu al weer op 116?C. :)
 
Zorg ervoor dat beneden alles goed dicht zit en anders boven iets knijpen.
 
Even 130 is niet erg, maak je vooral niet druk, en vooral niet naar het vlees kijken of het vuur. Dan komt er steeds extra zuurstof bij en wordt de Temp hoger ;)
 
Frits zei:
Bij vuur en rook verkopen ze eyelets voor de WSM hierdoor kunnen je Temp probes, dat is wat makkelijker dan door het ventilatie gat.

Bedankt.
Ik heb ze allen nog maar in Amerika gezien. En die vragen 20-30$ voor het verzenden.
Als ze in Nederland te koop zijn zal dat wel wat goedkoper uitvallen.
Was al op zoek naar alternatieven maar zo nog niet in de juiste maat gevonden.
Snel even kijken bij Vuur en Rook
 
Leo zei:
ja, ik zou hem zeker knijpen aan de bovenkant, zo te zien heb je die helemaal open staan.
Is ook mijn ervaring hier; tot dusverre houd ik beneden de schuif van de viper half dicht en in de deksel houd ik hem 3/4 dicht.
 
ik meen dat ze daar iets van 14 euro kosten
 
EHH zei:
RedFox zei:
Suc6 vandaag EHH! We zullen het gaan volgen.
Mag ik je vragen wat een "gewone" slager voor 3.3 kg procureur vraagt?
Slager vroeg 20 euro voor de 3,3 kg wegende stuk vlees => 6Euro/kilo Moest normaal bij hem 27Euro kosten maar omdat het een groot stuk is kreeg ik korting  ;D
Ja dat is mooi prijsje voor mooi stuk vlees EHH, ligt op groothandels prijsniveau, dus geen klagen! Houdt hem maar aan die prijs voor je volgende procureur  :D
 
EHH zei:
Frits zei:
Bij vuur en rook verkopen ze eyelets voor de WSM hierdoor kunnen je Temp probes, dat is wat makkelijker dan door het ventilatie gat.

Bedankt.
Ik heb ze allen nog maar in Amerika gezien. En die vragen 20-30$ voor het verzenden.
Als ze in Nederland te koop zijn zal dat wel wat goedkoper uitvallen.
Was al op zoek naar alternatieven maar zo nog niet in de juiste maat gevonden.
Snel even kijken bij Vuur en Rook

kijk eventjes hier, idee ingebracht door Nosmo  ;)

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=633.0
 
RedFox zei:
EHH zei:
RedFox zei:
Suc6 vandaag EHH! We zullen het gaan volgen.
Mag ik je vragen wat een "gewone" slager voor 3.3 kg procureur vraagt?
Slager vroeg 20 euro voor de 3,3 kg wegende stuk vlees => 6Euro/kilo Moest normaal bij hem 27Euro kosten maar omdat het een groot stuk is kreeg ik korting  ;D
Ja dat is mooi prijsje voor mooi stuk vlees EHH, ligt op groothandels prijsniveau, dus geen klagen! Houdt hem maar aan die prijs voor je volgende procureur  :D

Dit is mijn eerste PP dus wie weet sta ik straks elke week bij hem op de stoep om een stuk te halen.
Maar eerst kijken of het smaakt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan