- Berichten
- 158
Na deze hele week op de radio te horen dat je op Dierendag geen dieren moet eten (Partij voor de Dieren =)) ), besloten dat het voor ons niet op zou gaan.
Gisteren al begonnen met de voorbereidingen in de vorm van de Mojo maken voor 3 van de 5 varkenshazen, de andere 2 zou ik Pecan Crusted Pork Pinweels van maken, hier zijn uiteindelijk geen noten overheen gegaan aangezien ik de enige was die ze echt lekker vind.
Vanmorgen vroeg opgestaan om verder te gaan met de voorbereidingen voor het vleesfestijn
Eerst 2 kippetjes lekker in de rub gezet, 1 met All-Purpose Rub van BBQGuru en de andere met een eigengemaakte flaming rub.
De pittige kip ook ge?njecteerd met een mengsel van water, olijfolie, HP-sauce, Worchestershire en 6 druppels Doomsday (1,6mil Scoville extract O
)
Toen was het eerst tijd om even snel lang mijn poelier te rijden aangezien deze een kleine bestelling voor me klaar had staan
)
Ongeveer 5KG Procureur en 4KG buikspek (meteen even verdeeld en in ziplocks gedaan)
De smoker volgeladen met houtskool en toen de kippetjes uit de koelkast gehaald.
Toen de smoker mooi rond de 150?C was de kippetjes erop gedaan.
En toen ze 77?C waren in de dij mochten ze er af en heb ik ze uit elkaar getrokken voor een lekker broodje Pulled Chicken.
Ik moest alleen snel zijn met een foto maken van het resultaat want de broodjes waren snel gevuld
Aangezien het toen al 6 uur was maar snel verder gegaan met de varkenshazen.
Eerst de MojoHazen tot 55?C kern laten komen en toen de Pinwheels erop.
Toen even gewacht tot de 59?C en ze omgedraaid voor de grillmarks.
En toen konden we smullen
Wij hebben het varkentje gewoon zo op gesmikkeld aangezien we ieder al 3 broodjes kip ophadden =))
Het was weer een heerlijk dagje aan de Q, was wel wat werk maar het was het ook zeker waard!
De hete kip was dankzij de injectie dit keer ook echt door en door heet B-) dit ga ik er zeker inhouden >
Thanks for watching
Gisteren al begonnen met de voorbereidingen in de vorm van de Mojo maken voor 3 van de 5 varkenshazen, de andere 2 zou ik Pecan Crusted Pork Pinweels van maken, hier zijn uiteindelijk geen noten overheen gegaan aangezien ik de enige was die ze echt lekker vind.

Vanmorgen vroeg opgestaan om verder te gaan met de voorbereidingen voor het vleesfestijn

Eerst 2 kippetjes lekker in de rub gezet, 1 met All-Purpose Rub van BBQGuru en de andere met een eigengemaakte flaming rub.
De pittige kip ook ge?njecteerd met een mengsel van water, olijfolie, HP-sauce, Worchestershire en 6 druppels Doomsday (1,6mil Scoville extract O



Toen was het eerst tijd om even snel lang mijn poelier te rijden aangezien deze een kleine bestelling voor me klaar had staan


Ongeveer 5KG Procureur en 4KG buikspek (meteen even verdeeld en in ziplocks gedaan)
De smoker volgeladen met houtskool en toen de kippetjes uit de koelkast gehaald.
Toen de smoker mooi rond de 150?C was de kippetjes erop gedaan.

En toen ze 77?C waren in de dij mochten ze er af en heb ik ze uit elkaar getrokken voor een lekker broodje Pulled Chicken.
Ik moest alleen snel zijn met een foto maken van het resultaat want de broodjes waren snel gevuld



Aangezien het toen al 6 uur was maar snel verder gegaan met de varkenshazen.


Eerst de MojoHazen tot 55?C kern laten komen en toen de Pinwheels erop.
Toen even gewacht tot de 59?C en ze omgedraaid voor de grillmarks.
En toen konden we smullen





Wij hebben het varkentje gewoon zo op gesmikkeld aangezien we ieder al 3 broodjes kip ophadden =))
Het was weer een heerlijk dagje aan de Q, was wel wat werk maar het was het ook zeker waard!
De hete kip was dankzij de injectie dit keer ook echt door en door heet B-) dit ga ik er zeker inhouden >

Thanks for watching