- Berichten
- 20
Vorige week m’n Bastard Urban Large binnen gekregen en dit weekend direct aan de slag gegaan.
Gekozen voor Revered Sear Picanha!
Voor de cook goed de vet kap ingesneden en ruimschoots met zout ingewerkt. Bastard naar 110-120 graden gebracht, indirect. Hier heeft de Picanha heerlijk gelegen voor een dik ander half uur tot een kern temperatuur van 52 graden.
Toen het gietijzeren rooster geplaatst en de Bastard opgestookt naar 250 graden. Toen vet kap eerst een minuutje of twee en daarna omgedraaid. Eindresultaat mocht er zijn!
Vervolgens gisteren ook maar eens gewaagd aan warm roken. Wat beter dan een zalmpje gerookt met Ceder hout?
Zalm eerst voorbereid met zout en limoen/peper mix. Dillen en citroen er op en terug de koelkast in voor een goed uur. Bastard naar 90-100 graden gebracht (wederom indirect). Toen m’n rook chips toegevoegd en de zalm indirect laten koken tot een kern van 52 graden. Heerlijk subtiel rook smaakje met echt bommetjes van citrus waar de citroen lag (deze heb ik gedurende de cook laten liggen op de zalm).
Blij met de eerste twee cooks! Door naar de volgende projecten!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gekozen voor Revered Sear Picanha!
Voor de cook goed de vet kap ingesneden en ruimschoots met zout ingewerkt. Bastard naar 110-120 graden gebracht, indirect. Hier heeft de Picanha heerlijk gelegen voor een dik ander half uur tot een kern temperatuur van 52 graden.
Toen het gietijzeren rooster geplaatst en de Bastard opgestookt naar 250 graden. Toen vet kap eerst een minuutje of twee en daarna omgedraaid. Eindresultaat mocht er zijn!


Vervolgens gisteren ook maar eens gewaagd aan warm roken. Wat beter dan een zalmpje gerookt met Ceder hout?
Zalm eerst voorbereid met zout en limoen/peper mix. Dillen en citroen er op en terug de koelkast in voor een goed uur. Bastard naar 90-100 graden gebracht (wederom indirect). Toen m’n rook chips toegevoegd en de zalm indirect laten koken tot een kern van 52 graden. Heerlijk subtiel rook smaakje met echt bommetjes van citrus waar de citroen lag (deze heb ik gedurende de cook laten liggen op de zalm).

Blij met de eerste twee cooks! Door naar de volgende projecten!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk