Stond al heel lang op het menu en het vlees te wachten in de diepvries.
Had 2 stukken van 1.3 kg heide hoeve gekocht bij de forum sponsor, meer bark op deze manier.
Donderdag avond uitgehaald, vrijdag avond gemarineerd volgens het Noskos wedstrijd recept.
Vlees was nog altijd niet volledig ontdooid, nota voor mezelf, vroeger uithalen.
Gezien het aansteken van de Q snel moest gaan, s'avonds alles nog voorbereid qua snake.
Heb de divider ring gebruikt, maar dan de kolen aan de buitenkant. Er past 3 rijen, mogelijks ga ik de ring verkleinen.
Zaterdag 8h de bricketten van weber in de snelstarter met Ikea rvs bekertje als verkleiner.
Tegen 9h stabiel op 120°, toen mocht het varkentje erop:
De Q rookte zo goed, dat ik hem zelf 3h alleen heb gelaten. Dan is een meer high temp merter toch handig ivm wifi.
Na 5 en exact ook 74°, mocht de Noskos bbq saus erop:
Daarna mochten ze in de folie en waren ze rond 16 klaar. Het ze laten uitdampen en 1.5 h laten rusten.
Brandstof was goed geraamd, er was nog net genoeg over kippenvleugels te maken als apero.
Uiteraard ook de bekende koolsla gemaakt en samen met hamburger boordjes geserveerd.
Mijn eerste verslag en pulled pork van de Q. Mijn gasten waren super tevreden, ik hoop dat het een leuk leest.
Had 2 stukken van 1.3 kg heide hoeve gekocht bij de forum sponsor, meer bark op deze manier.
Donderdag avond uitgehaald, vrijdag avond gemarineerd volgens het Noskos wedstrijd recept.
Vlees was nog altijd niet volledig ontdooid, nota voor mezelf, vroeger uithalen.
Gezien het aansteken van de Q snel moest gaan, s'avonds alles nog voorbereid qua snake.
Heb de divider ring gebruikt, maar dan de kolen aan de buitenkant. Er past 3 rijen, mogelijks ga ik de ring verkleinen.
Zaterdag 8h de bricketten van weber in de snelstarter met Ikea rvs bekertje als verkleiner.
Tegen 9h stabiel op 120°, toen mocht het varkentje erop:
De Q rookte zo goed, dat ik hem zelf 3h alleen heb gelaten. Dan is een meer high temp merter toch handig ivm wifi.
Na 5 en exact ook 74°, mocht de Noskos bbq saus erop:
Daarna mochten ze in de folie en waren ze rond 16 klaar. Het ze laten uitdampen en 1.5 h laten rusten.
Brandstof was goed geraamd, er was nog net genoeg over kippenvleugels te maken als apero.
Uiteraard ook de bekende koolsla gemaakt en samen met hamburger boordjes geserveerd.
Mijn eerste verslag en pulled pork van de Q. Mijn gasten waren super tevreden, ik hoop dat het een leuk leest.