- Berichten
- 72
Gisteren eindelijk een momentje kunnen vinden om mijn 1e sessie te houden op de OTP57 
Even een kippetje opgepikt bij de lokale supermarkt
Vervolgens gewassen en drooggedept, vervolgens ingesmeerd met olijfolie en een standaard rubje (Noskos) en een uurtje of 6 afgedekt laten staan in de koelkast
Ondertussen split grill setup gerealiseerd in de Weber met een hitteschild.
In de tussentijd alvast aardappels in aluminium gewikkeld voor een tweetal gepofte aardappels. Als sausje voor de gepofte aardappels een mix gemaakt van griekse yoghurt (75gr), 2 teentjes knoflook + 1EL dille + 1EL olijfolie.
Als salade gemixte ijsbersla + komkommer + tomaten + zonnebloempitten met als dressing olijfolie, azijn, zout en peper.
Rond een uurtje of 18.30 de hete kolen in de Q en de kip op de aluminium bak gezet. In eerste instantie was de bedoeling de BCC op de grill te plaatsen, echter ging de deksel hierdoor niet meer dicht ;D
Ondertussen ook nog wat rookhout toegevoegd voor de rookflavour, en tussendoor de BCC gesprayed met appelsap.
Rond 19:45 de BCC van de Q gehaald met een kerntemp van 72graden in de borst.
Helaas geen foto van het gehele eindresultaat (vergeten).
Aandachtspunten na de gehele sessie;
- Temperatuur schommelde heel erg, de sessie startte op 210. Bovenste luchtgaten dichtgedraaid (beneden stond volledig open), echter dempte dit nog niet erg snel de temperatuur. Uiteindelijk de onderste schuif ook dichtgetrokken en rustig opgebouwd richting de 170/190c door te spelen met de schuiven. Hierna wisselde het nog regelmatig (misschien volgende keer maar een bakje met water plaatsen?)
- Ik vond het vlees van de borst in tegenstelling tot de pootjes niet echt mals, ik heb hier de 72c gemeten ??
- Rubje was wel aardig, echter was de buitenkant niet echt crispy. Ik ben nogal van de aziatische keuken, dus ben eigenlijk op zoek naar een spicy rub.
- Fatsoenlijke BBQ handschoenen aanschaffen, kreeg het blik bijna met geen mogelijkheid uit de kip.
Al met al een leuke eerste sessie, komende tijd maar eens kijken met welk stuk vlees ik een volgende sessie ga starten ;D

Even een kippetje opgepikt bij de lokale supermarkt

Vervolgens gewassen en drooggedept, vervolgens ingesmeerd met olijfolie en een standaard rubje (Noskos) en een uurtje of 6 afgedekt laten staan in de koelkast

Ondertussen split grill setup gerealiseerd in de Weber met een hitteschild.

In de tussentijd alvast aardappels in aluminium gewikkeld voor een tweetal gepofte aardappels. Als sausje voor de gepofte aardappels een mix gemaakt van griekse yoghurt (75gr), 2 teentjes knoflook + 1EL dille + 1EL olijfolie.
Als salade gemixte ijsbersla + komkommer + tomaten + zonnebloempitten met als dressing olijfolie, azijn, zout en peper.
Rond een uurtje of 18.30 de hete kolen in de Q en de kip op de aluminium bak gezet. In eerste instantie was de bedoeling de BCC op de grill te plaatsen, echter ging de deksel hierdoor niet meer dicht ;D
Ondertussen ook nog wat rookhout toegevoegd voor de rookflavour, en tussendoor de BCC gesprayed met appelsap.

Rond 19:45 de BCC van de Q gehaald met een kerntemp van 72graden in de borst.

Helaas geen foto van het gehele eindresultaat (vergeten).
Aandachtspunten na de gehele sessie;
- Temperatuur schommelde heel erg, de sessie startte op 210. Bovenste luchtgaten dichtgedraaid (beneden stond volledig open), echter dempte dit nog niet erg snel de temperatuur. Uiteindelijk de onderste schuif ook dichtgetrokken en rustig opgebouwd richting de 170/190c door te spelen met de schuiven. Hierna wisselde het nog regelmatig (misschien volgende keer maar een bakje met water plaatsen?)
- Ik vond het vlees van de borst in tegenstelling tot de pootjes niet echt mals, ik heb hier de 72c gemeten ??
- Rubje was wel aardig, echter was de buitenkant niet echt crispy. Ik ben nogal van de aziatische keuken, dus ben eigenlijk op zoek naar een spicy rub.
- Fatsoenlijke BBQ handschoenen aanschaffen, kreeg het blik bijna met geen mogelijkheid uit de kip.
Al met al een leuke eerste sessie, komende tijd maar eens kijken met welk stuk vlees ik een volgende sessie ga starten ;D