H
heiders
Gast
Na vorige zomer al vaak op dit forum gekeken te hebben, heb ik dit voorjaar dan zelf ook eindelijk een "echte" bbq, de weber one touch premium 57. Dus meteen aan de slag, heb al een keer beer can chicken gemaakt (heerlijk!) maar gister wilde ik eindelijk eens die low and slow ribs proberen.
De ribs de avond er voor ruim ingesmeerd met Noskos classic ribs rub.

En voor het eerst de snake methode gebruikt; ongeveer 40 kokos brikketen in een kringetje en aangestoken met 12 gloeiende brikketen. Met de onderste schuif op een kwart en de bovenste 3/4 bleef de temperatuur vrij stabiel rond 110C.

Na 2 uur de ribs ingepakt met wat hete appelsap en na nog eens 2 uur weer op de bbq met een beetje lak van BBQ saus.

Uiteindelijk na een half uur de ribs er al weer afgehaald en opgegeten!


Eindoordeel: Erg lekker, heerlijk mals vlees wat zo van het bot valt. Maar er miste wel iets van diepte en bite. Misschien de volgende keer iets van chillipeper in de rub en wat langer nog op de bbq na het inpakken voor wat bite. Ik had ook geen rookhout, wat waarschijnlijk ook wel een extra dimensie aan de ribs toe zal voegen. Ik had wel rookmot, maar ik wist niet helemaal hoe ik dat kon gebruiken op de bbq. Hebben jullie nog tips/idee?n?
Ik heb overigens nog flink wat over, wat nu in de koelkast ligt. Kan ik dat het best in de oven weer opwarmen?
De ribs de avond er voor ruim ingesmeerd met Noskos classic ribs rub.

En voor het eerst de snake methode gebruikt; ongeveer 40 kokos brikketen in een kringetje en aangestoken met 12 gloeiende brikketen. Met de onderste schuif op een kwart en de bovenste 3/4 bleef de temperatuur vrij stabiel rond 110C.

Na 2 uur de ribs ingepakt met wat hete appelsap en na nog eens 2 uur weer op de bbq met een beetje lak van BBQ saus.

Uiteindelijk na een half uur de ribs er al weer afgehaald en opgegeten!


Eindoordeel: Erg lekker, heerlijk mals vlees wat zo van het bot valt. Maar er miste wel iets van diepte en bite. Misschien de volgende keer iets van chillipeper in de rub en wat langer nog op de bbq na het inpakken voor wat bite. Ik had ook geen rookhout, wat waarschijnlijk ook wel een extra dimensie aan de ribs toe zal voegen. Ik had wel rookmot, maar ik wist niet helemaal hoe ik dat kon gebruiken op de bbq. Hebben jullie nog tips/idee?n?
Ik heb overigens nog flink wat over, wat nu in de koelkast ligt. Kan ik dat het best in de oven weer opwarmen?