- Berichten
- 68
Vandaag een paar kleine ribben klaar gemaakt. Al eens vaker in mijn offset smoker gehad maar nog niet eerder op de Weber.
Gistermiddag ontdaan van het vlies, ingesmeerd met mosterd en in de rub gezet


Ingepakt in de folie en een nacht de koelkast in

Vanmiddag om half een de Weber opgestart met de briketten volgens de snake methode (voor mij ook de eerste keer)
15 gloeiende kokosbriketten tegen de rest aan gelegd

De temperatuur zo tussen de 110 en 120 graden, zo nu en dan een beetje moeten spelen met de luchtschuiven
Ik heb de 3/2/1 methode ingekort naar 2,5/1,5/1 omdat de ribben niet al te groot waren


Een handvol appelhout voor de rook

Na 2,5 uur de ribs ingepakt in de folie met een flinke scheut appelsap er bij

Na 1,5 uur uitgepakt, ze vielen al bijna uit elkaar, en nog een uurtje op de Q
Het laatste half uur beide zijden ingesmeerd met hot chili bbq saus

Heerlijk met wat gebakken aardappelschijfjes en een Ceasarsalade

Tot op het laatste botje afgekluifd!
Gistermiddag ontdaan van het vlies, ingesmeerd met mosterd en in de rub gezet


Ingepakt in de folie en een nacht de koelkast in

Vanmiddag om half een de Weber opgestart met de briketten volgens de snake methode (voor mij ook de eerste keer)
15 gloeiende kokosbriketten tegen de rest aan gelegd

De temperatuur zo tussen de 110 en 120 graden, zo nu en dan een beetje moeten spelen met de luchtschuiven
Ik heb de 3/2/1 methode ingekort naar 2,5/1,5/1 omdat de ribben niet al te groot waren


Een handvol appelhout voor de rook

Na 2,5 uur de ribs ingepakt in de folie met een flinke scheut appelsap er bij

Na 1,5 uur uitgepakt, ze vielen al bijna uit elkaar, en nog een uurtje op de Q
Het laatste half uur beide zijden ingesmeerd met hot chili bbq saus

Heerlijk met wat gebakken aardappelschijfjes en een Ceasarsalade

Tot op het laatste botje afgekluifd!
