BasBQ
Beef en Steak

Eerste ribs op de Weber

 

Roadkill

Vuurmaker
Berichten
68
Vandaag een paar kleine ribben klaar gemaakt. Al eens vaker in mijn offset smoker gehad maar nog niet eerder op de Weber.

Gistermiddag ontdaan van het vlies, ingesmeerd met mosterd en in de rub gezet





Ingepakt in de folie en een nacht de koelkast in



Vanmiddag om half een de Weber opgestart met de briketten volgens de snake methode (voor mij ook de eerste keer)
15 gloeiende kokosbriketten tegen de rest aan gelegd



De temperatuur zo tussen de 110 en 120 graden, zo nu en dan een beetje moeten spelen met de luchtschuiven
Ik heb de 3/2/1 methode ingekort naar 2,5/1,5/1 omdat de ribben niet al te groot waren





Een handvol appelhout voor de rook



Na 2,5 uur de ribs ingepakt in de folie met een flinke scheut appelsap er bij



Na 1,5 uur uitgepakt, ze vielen al bijna uit elkaar, en nog een uurtje op de Q
Het laatste half uur beide zijden ingesmeerd met hot chili bbq saus



Heerlijk met wat gebakken aardappelschijfjes en een Ceasarsalade



Tot op het laatste botje afgekluifd!  :D



 
Hmmm, lekker heb nog wat ribbels in de vriezer.....je hebt me ge?nspireerd ... Ga ik gauw weer doen
 
Heerlijk. ziet er lekker uit!
 
brouwschaut zei:
mooi!
hoe werkte je snake? tevreden?

Naar mijn idee ging het prima, temperatuur bleef vrijwel constant. Pas op het laatst liep het wat op maar dat kan ook omdat de zon er bij begon te schijnen
 
Terug
Bovenaan Onderaan