- Berichten
- 620
Hey mensen,
Onlangs voor het eerst een ribeye gegrild. dwz bewust een ribeye gekocht en bereid.
Misschien heb ik er wil eens eerder gegeten maar dit was er eentje om niet snel te vergeten.
Dit was werkelijk fantastisch.
Ik had ze via de Makro.
Hup uit de verpakking. Beetje grof zout uit de molen. En ze alvast een beetje laten bijkomen van de kou.
Houtkool in de Weber, flink opgestookt rond de 230° en toen hop er op!
Na 1,5 minuut even slagje draaien en weer 1,5 minuut later omdraaien etc. Voor een mooi ruitje
Het idee was om ze er bij een kern temperatuur van 52° er af te halen maar dat ging iets sneller dan verwacht.
Maar dit mocht de pret niet drukken. Tot slot even laten rusten.
Zeker voor herhaling vatbaar, ook omdat het zo lekker snel klaar is. Dat is ook wel is fijn !
De fotos anders is het niet gebeurt immers.
Onlangs voor het eerst een ribeye gegrild. dwz bewust een ribeye gekocht en bereid.
Misschien heb ik er wil eens eerder gegeten maar dit was er eentje om niet snel te vergeten.
Dit was werkelijk fantastisch.
Ik had ze via de Makro.
Hup uit de verpakking. Beetje grof zout uit de molen. En ze alvast een beetje laten bijkomen van de kou.
Houtkool in de Weber, flink opgestookt rond de 230° en toen hop er op!
Na 1,5 minuut even slagje draaien en weer 1,5 minuut later omdraaien etc. Voor een mooi ruitje

Het idee was om ze er bij een kern temperatuur van 52° er af te halen maar dat ging iets sneller dan verwacht.
Maar dit mocht de pret niet drukken. Tot slot even laten rusten.
Zeker voor herhaling vatbaar, ook omdat het zo lekker snel klaar is. Dat is ook wel is fijn !
De fotos anders is het niet gebeurt immers.