BasBQ
Beef en Steak

Eerste Ribeye

 
 

BernhardQ

Pitmaster
Berichten
561
Hey mensen,

Onlangs voor het eerst een ribeye gegrild. dwz bewust een ribeye gekocht en bereid.

Misschien heb ik er wil eens eerder gegeten maar dit was er eentje om niet snel te vergeten.

Dit was werkelijk fantastisch.

Ik had ze via de Makro.
Hup uit de verpakking. Beetje grof zout uit de molen. En ze alvast een beetje laten bijkomen van de kou.

Houtkool in de Weber, flink opgestookt rond de 230° en toen hop er op!

Na 1,5 minuut even slagje draaien en weer 1,5 minuut later omdraaien etc. Voor een mooi ruitje :)

Het idee was om ze er bij een kern temperatuur van 52° er af te halen maar dat ging iets sneller dan verwacht.

Maar dit mocht de pret niet drukken. Tot slot even laten rusten.

Zeker voor herhaling vatbaar, ook omdat het zo lekker snel klaar is. Dat is ook wel is fijn !

De fotos anders is het niet gebeurt immers.
20200419_174135.jpg

IMG_0155 original.JPG

IMG_0154 original.JPG
 
Mooi klaar gemaakt. geloof graag dat het heerlijk was.
 
Heerlijk stuk vlees. Heeft niet veel nodig. Zie er smakelijk uit.
 
Mooi stukje vlees dat heeft zeker heerlijk gesmaakt.

Verstuurd vanaf mijn SM-A202F met Tapatalk
 
Lekker hoor
 
Mooi, lekker en vlot klaar... 👍
 
Ribeye is super lekker. Mooi randje vet er aan. Lekker mee opeten
Zetel weten dat we dat lusten
 
Gegrilde Ribeye is zoooooo lekker. ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan