- Berichten
- 18
Voor mijn verjaardag heb ik de injectiespuit gekregen en dacht dat nu tijd is om de Pulled Pork te maken (en ook om de nieuwe opstelling uit te proberen).
Voor de eerste keer heb ik het wedstrijdsrecept van Noskos gevolgd (en dank je wel hiervoor).
Zaterdagavond de procureur van 2,5kg geinjecteerd, voorzien van een dry-rub (die ik ook gebruikt voor de spareribs) en dan goed ingepakt in de koelkast
Zondagochtend om 8.00 ging de bbq aan en om 8.30 ging het vlees erop. 2 kersenchunks en 1 appelchunck erbij.
Om 13.00 uur is de 74 graden bereikt en werd het vlees voorzien van een heerlijk laagje glaze.
2 uur later zit er een hele mooie bark erop en wordt het vlees voorzien van folie. De temperatuur van het vlees is nu 79graden.
En terug op z'n plaats op de bbq.
Om 16.15 is de 88 graden bereikt. Echter het vlees is nog niet zacht genoeg (mijn vrouw ging ook meeprikken met een stalen satestokje). 16.30 en 92 graden was ook nog niet voldoende. Uiteindelijk rond 16.45 en 96 graden was het vlees zacht genoeg om hem eraf te halen.
En toen begon het echte wachten. Wetende dat het vlees al goed is en toch met rust gelaten moet worden. Uiteindelijk rond 17.45 (ca. 15min koelen en 45min rusten) had mijn dochter van 4 zoveel honger dat ik aan de slag moet om hem te pullen (sinterklaas wens: Meat Claws, viel toch tegen met 2 vorken pullen).
Uiteindelijk gelukt en heerlijk gegeten met een heerlijk ColeSlaw salade. Ons kleine dochter heeft er heerlijk van genoten en wij natuurlijk ook. De buren ook gegeven als tester en zij vonden het ook erg lekker.
Een hoop nog over en ingevroren en vandaag nog een heerlijk broodje gegeten met het avond eten.
Een gerecht om nog vaker te maken.
Voor de eerste keer heb ik het wedstrijdsrecept van Noskos gevolgd (en dank je wel hiervoor).
Zaterdagavond de procureur van 2,5kg geinjecteerd, voorzien van een dry-rub (die ik ook gebruikt voor de spareribs) en dan goed ingepakt in de koelkast
Zondagochtend om 8.00 ging de bbq aan en om 8.30 ging het vlees erop. 2 kersenchunks en 1 appelchunck erbij.
Om 13.00 uur is de 74 graden bereikt en werd het vlees voorzien van een heerlijk laagje glaze.
2 uur later zit er een hele mooie bark erop en wordt het vlees voorzien van folie. De temperatuur van het vlees is nu 79graden.
En terug op z'n plaats op de bbq.
Om 16.15 is de 88 graden bereikt. Echter het vlees is nog niet zacht genoeg (mijn vrouw ging ook meeprikken met een stalen satestokje). 16.30 en 92 graden was ook nog niet voldoende. Uiteindelijk rond 16.45 en 96 graden was het vlees zacht genoeg om hem eraf te halen.
En toen begon het echte wachten. Wetende dat het vlees al goed is en toch met rust gelaten moet worden. Uiteindelijk rond 17.45 (ca. 15min koelen en 45min rusten) had mijn dochter van 4 zoveel honger dat ik aan de slag moet om hem te pullen (sinterklaas wens: Meat Claws, viel toch tegen met 2 vorken pullen).
Uiteindelijk gelukt en heerlijk gegeten met een heerlijk ColeSlaw salade. Ons kleine dochter heeft er heerlijk van genoten en wij natuurlijk ook. De buren ook gegeven als tester en zij vonden het ook erg lekker.
Een hoop nog over en ingevroren en vandaag nog een heerlijk broodje gegeten met het avond eten.
Een gerecht om nog vaker te maken.