BasBQ
Beef en Steak

Eerste Pulled Pork

 

Benny007

Tondelzoeker
Berichten
18
Voor mijn verjaardag heb ik de injectiespuit gekregen en dacht dat nu tijd is om de Pulled Pork te maken (en ook om de nieuwe opstelling uit te proberen).

Voor de eerste keer heb ik het wedstrijdsrecept van Noskos gevolgd (en dank je wel hiervoor).
Zaterdagavond de procureur van 2,5kg geinjecteerd, voorzien van een dry-rub (die ik ook gebruikt voor de spareribs) en dan goed ingepakt in de koelkast
IMG_20211009_233236.jpg


Zondagochtend om 8.00 ging de bbq aan en om 8.30 ging het vlees erop. 2 kersenchunks en 1 appelchunck erbij.
IMG_20211010_082953.jpg


Om 13.00 uur is de 74 graden bereikt en werd het vlees voorzien van een heerlijk laagje glaze.
IMG_20211010_130605.jpg


2 uur later zit er een hele mooie bark erop en wordt het vlees voorzien van folie. De temperatuur van het vlees is nu 79graden.
IMG_20211010_150805.jpg


En terug op z'n plaats op de bbq.
IMG_20211010_151023.jpg


Om 16.15 is de 88 graden bereikt. Echter het vlees is nog niet zacht genoeg (mijn vrouw ging ook meeprikken met een stalen satestokje). 16.30 en 92 graden was ook nog niet voldoende. Uiteindelijk rond 16.45 en 96 graden was het vlees zacht genoeg om hem eraf te halen.
IMG_20211010_164621.jpg


En toen begon het echte wachten. Wetende dat het vlees al goed is en toch met rust gelaten moet worden. Uiteindelijk rond 17.45 (ca. 15min koelen en 45min rusten) had mijn dochter van 4 zoveel honger dat ik aan de slag moet om hem te pullen (sinterklaas wens: Meat Claws, viel toch tegen met 2 vorken pullen).
IMG_20211010_174255.jpg


Uiteindelijk gelukt en heerlijk gegeten met een heerlijk ColeSlaw salade. Ons kleine dochter heeft er heerlijk van genoten en wij natuurlijk ook. De buren ook gegeven als tester en zij vonden het ook erg lekker.
IMG_20211010_180050.jpg


Een hoop nog over en ingevroren en vandaag nog een heerlijk broodje gegeten met het avond eten.
IMG_20211010_181827.jpg


Een gerecht om nog vaker te maken.
 
Mooi gelukt toch? Gefeliciteerd hoor.
Pullen met handschoenen "Noskos style" werkt ook erg goed. Kan je het geld van de beren klauwen ergens anders in investeren

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er goed uit (y) :)
 
Mooie sessie! En die bear claws vind ik echt ondingen. Met handschoenen aan gaat het veel makkelijker.
 
Mooie sessie! En die bear claws vind ik echt ondingen. Met handschoenen aan gaat het veel makkelijker.
Daar ga ik wel goed over nadenken dan... En dat doe je dan met welke handschoenen? (thermisch ga ik ervan uit?
 
Ik heb dikke katoenen handschoenen waar ik wegwerphandschoenen overheen doe.
 
Ziet er heerlijk uit gefeliciteerd met je knor, helaas geen plaatje van je nieuwe injectie spuit in werking. :unsure:
 
Dat broodje ziet er netjes uit.

als ik de klauwen gebruikt dan hou ik met één klauw het vlees vast en met de andere schraap ik het vlees eraf, hou deze dan andersom, met de gebolde kant naar buiten
 
Terug
Bovenaan Onderaan