Omdat we nu in Coronataine zitten met zn allen, althans, het lijkt soms wel alsof ons gezin de enige mensen zijn die binnen blijven. Wanneer gaan de mensen begrijpen dat dit geen griep is en je niet perse oud hoeft te zijn of een onderliggende kwaal hoeft te hebben om hier aan te overlijden?! Zo, dat gezegd hebbende ben ik gisteravond gestart met het injecteren en rubben van een procureur van bijna 3kg. Ik heb het wedstrijd recept van Noskos aangehouden, alleen dan zelf een rub gemaakt.
Mijn doel was om hem vanavond om 18:00 klaar te hebben dus om 7:15 lag hij op de Kamado.
Het wachten kon beginnen, gelukkig scheen de zon dus bezig geweest in de tuin. Om 10:30 had hij een temperatuur van 54 graden dus ik verwachtte al dat ik na 5 uur niet op 74 graden zou zitten en idd zo geschiedde, om 14:00 kon de glace er op eindelijk, wat duurt wachten toch lang!
Om 16:00 dan inpakken en gas geven naar die 88 graden! Maarja dat wordt lastig met een temperatuur van 120 graden.
Om 18:00 eten ging niet meer lukken dus maar even snel wat hamburgers gedraaid van wat rundergehakt en daar de monden mee gevoed, de PP eten we morgen wel.
Om 18:30 en 94 graden zakte de prikker en soepel in dus hoppa, snel eraf! Pff nog een uur wachten en dan eindelijk pullen, sausje gemaakt van het vleessap met BBQ saus, appelsap en basterd suiker, lekker pullen en mixen maar!
Ik moet zeggen, ben best tevreden. 1,9kg aan vlees overgehouden en het smaakt top! Morgen op een broodje en de rest invriezen, geen overbodige luxe met de aanstaande lockdown. Hieronder de foto?s die zeggen meer dan een verhaal
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Mijn doel was om hem vanavond om 18:00 klaar te hebben dus om 7:15 lag hij op de Kamado.
Het wachten kon beginnen, gelukkig scheen de zon dus bezig geweest in de tuin. Om 10:30 had hij een temperatuur van 54 graden dus ik verwachtte al dat ik na 5 uur niet op 74 graden zou zitten en idd zo geschiedde, om 14:00 kon de glace er op eindelijk, wat duurt wachten toch lang!
Om 16:00 dan inpakken en gas geven naar die 88 graden! Maarja dat wordt lastig met een temperatuur van 120 graden.
Om 18:00 eten ging niet meer lukken dus maar even snel wat hamburgers gedraaid van wat rundergehakt en daar de monden mee gevoed, de PP eten we morgen wel.
Om 18:30 en 94 graden zakte de prikker en soepel in dus hoppa, snel eraf! Pff nog een uur wachten en dan eindelijk pullen, sausje gemaakt van het vleessap met BBQ saus, appelsap en basterd suiker, lekker pullen en mixen maar!
Ik moet zeggen, ben best tevreden. 1,9kg aan vlees overgehouden en het smaakt top! Morgen op een broodje en de rest invriezen, geen overbodige luxe met de aanstaande lockdown. Hieronder de foto?s die zeggen meer dan een verhaal

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk