BasBQ
Beef en Steak

Eerste Pulled Pork

 

nza125

Sprokkelaar
Berichten
41
Omdat we nu in Coronataine zitten met zn allen, althans, het lijkt soms wel alsof ons gezin de enige mensen zijn die binnen blijven. Wanneer gaan de mensen begrijpen dat dit geen griep is en je niet perse oud hoeft te zijn of een onderliggende kwaal hoeft te  hebben om hier aan te overlijden?! Zo, dat gezegd hebbende ben ik gisteravond gestart met het injecteren en rubben van een procureur van bijna 3kg. Ik heb het wedstrijd recept van Noskos aangehouden, alleen dan zelf een rub gemaakt.

Mijn doel was om hem vanavond om 18:00 klaar te hebben dus om 7:15 lag hij op de Kamado.

Het wachten kon beginnen, gelukkig scheen de zon dus bezig geweest in de tuin. Om 10:30 had hij een temperatuur van 54 graden dus ik verwachtte al dat ik na 5 uur niet op 74 graden zou zitten en idd zo geschiedde, om 14:00 kon de glace er op eindelijk, wat duurt wachten toch lang!

Om 16:00 dan inpakken en gas geven naar die 88 graden! Maarja dat wordt lastig met een temperatuur van 120 graden.

Om 18:00 eten ging niet meer lukken dus maar even snel wat hamburgers gedraaid van wat rundergehakt en daar de monden mee gevoed, de PP eten we morgen wel.

Om 18:30 en 94 graden zakte de prikker en soepel in dus hoppa, snel eraf! Pff nog een uur wachten en dan eindelijk pullen, sausje gemaakt van het vleessap met BBQ saus, appelsap en basterd suiker, lekker pullen en mixen maar!

Ik moet zeggen, ben best tevreden. 1,9kg aan vlees overgehouden en het smaakt top! Morgen op een broodje en de rest invriezen, geen overbodige luxe met de aanstaande lockdown. Hieronder de foto?s die zeggen meer dan een verhaal




Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
37688cd3d46d087130ac9e5df2bca2bd.jpg


0cd1ae67ea2c59f6a62a655c3bf1fe1a.jpg
12ddba3f797a7afcbf740bde436cb0ec.jpg


Hier tikt hij de 74 graden aan
f574278071d6a4503d3da44ddb441d3e.jpg


2 uur verder met glace er op
ff6c6b5527c3496e59a253f97b996d43.jpg


Inpakken en wachten!
7a42afa9d4789a98fd74d3089ac55eb4.jpg


En na ruim 2,5 uur op 94 graden
651f18bc9205d7b8bb975985c920f2b9.jpg


Pullen!
a2776054afa1dd14a68e2bfdc1bc931e.jpg


06e2d8338b7071be181e94f28a530928.jpg

4f3b5ba39a01982d1ee301ae9f7fb017.jpg


En hier nog het verloop vanaf het moment van inpakken
40a30e27b52b5901df40331ccfda2100.jpg
 
Lekker hoor, gratz met knorrie!
 
Lekker PP maken. Mooie bezigheid. En het ziet er nog eens goed uit ook.
Alvast gefeliciteerd met je knorrie.
 
De eerste keer PP is altijd een feest. Gefeliciteerd met je knorrie!

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

 
Dat ziet er prima uit, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Ziet er lekker uit, gefeliciteerd met je stickert ;)
 
Altijd lekker PP ziet er heerlijk uit. Gefeliciteerd met je knorretje.

Verstuurd vanaf mijn SM-A202F met Tapatalk

 
ziet er goed uit. Zal zeker gesmaakt hebben.

Ik ga hem denk volgende week maken, maar dan op een andere manier om het uit te proberen.
Ik ga hem in de dutch oven doen met de nodige saus erin. Ze zeggen dat het dan niet zo lang duurt. Maar eerst eens kijken of ik alles ken kopen met die hamsters overal. Dwazen.
 
Lekkere PP mooi gelukt en gefeliciteerd met je sticker


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Mooie sessie, gefeliciteerd met je welverdiende knor
 
Jam jam jam, zodra het weer war serieuzer mooi weer is, (camping weer) ga ik er daar ook weer eens 1 maken. Nu al zin in

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan