BasBQ
Beef en Steak

Eerste Pulled Pork

 
 

rubenveraart

Kooltjesharker
Berichten
244
We zijn vrij knorrig opgestaan. En in dit geval is dat positief. Gister namelijk de voorbereidingen getroffen voor mijn eerste PP. We gaan dus voor het knorrige knorretje. Hiervoor heb ik een 3KG picnic gerubt met Noskos zijn recept, en daarbij ook ge?njecteerd. Het eerste pluimpje rook komt inmiddels uit de Weber. We wachten tot die op temperatuur is, en dan mag het stukje vlees lekker de warmte in.

IMAG1067_zpswsciwvpc.jpg

Het leidend voorwerp (nog iets getrimd i.v.m. dikke stukken vet)
IMAG1059_zpsun2mo3gc.jpg

De rub
IMAG1060_zpsblle0n7h.jpg

De injectie
IMAG1069_zpsodkhzfnl.jpg

En dan dit als tussenresultaat.

Excel sheet met temperatuurmetingen staat klaar, benieuwd hoe de lijn zal worden.


Update 11:30:
Ff de deur uit geweest. Temperatuur gezakt tot 92. Nu weer op 116 met vlees tempo van 60.

Update 13:30:
Na een constante temperatuur voor 2,5uur, zakte het snel. Kolen er bij en de temp ging weer omhoog. Hij (of zij..) ziet er nu al schitterend uit. Zojuist de PP bij 71 graden in de glaze gezet. We gaan voor een mooie bark.

IMAG1079_zpsqetfrogy.jpg

Een zinloze foto van de temp-meters
IMAG1081_zpsgj9cjagt.jpg

Een wat zinvollere foto van de on-geglaze-de PP
IMAG1082_zpsvi7jefcn.jpg

En de meest zinvolle foto met glaze.

Update 15:30:
PP ingepakt. Op naar de 88 graden!!

Update: 17:05:
Akelig precies. Planning was om 17:00 op de 88 graden te zitten. Om 17:01 piepte de Fantast dat de 88 graden bereikt was. Zojuist ingepakt in folie en de theedoek. Nu ligt het stuk op adem te komen in de koelbox.

Update aftermath:
Zoals beloofd. Gelukkig hebben we de foto?s nog.
IMAG1087_zpspx8fpanr.jpg

Nadat de PP ingepakt was, kwam die zo uit de koelbox/aluminiumfolie/handdoek
IMAG1088_zpsacaupycf.jpg

Het pullen ging goed. Smaak voor het toevoegen van de eindsaus was wat vlak, de eindsaus maakte het wel af.
IMAG1089_zpsplfjxs9b.jpg

En het resultaat op een wit bolletje, met coleslaw en wat blaadjes groen.

PP07-05-2016_zpshfvcbux8.jpg

De dome temp was niet altijd even stabiel.

Tijdens het rusten van de PP wat Moinkballs op de Q gegooid.
IMAG1086_zpsxeh2ewr0.jpg


En zondag nog het restje opgemaakt:
IMAG1091_zps78duhnhn.jpg

IMAG1090_zpsmk7qwird.jpg



 
Have fun!
 
lekker hoor, veel succes vandaag
 
Succes vandaag, ben benieuwd naar het temperatuurverloop!
 
Dat ziet er lekker uit!! Gefeliciteerd met dit resultaat!
 
Pull time. Foto's volgen later. Eerst eten ;)

Verstuurd vanaf mijn HTC One M9 met Tapatalk

 
Lekker hoor, gefeliciteerd met je Knorretje.
 
Bedankt allemaal. Ik heb het met erg veel plezier gedaan. Gelukkig heb ik zelf ook nog wat verbeteringen gevonden waarvan de belangrijkste is de temperatuur meer stabiel houden. Ik heb nog een iets groter stuk liggen die binnenkort verwerkt gaat worden.

Volgend sticker-doel: Chicken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan