- Berichten
- 244
We zijn vrij knorrig opgestaan. En in dit geval is dat positief. Gister namelijk de voorbereidingen getroffen voor mijn eerste PP. We gaan dus voor het knorrige knorretje. Hiervoor heb ik een 3KG picnic gerubt met Noskos zijn recept, en daarbij ook ge?njecteerd. Het eerste pluimpje rook komt inmiddels uit de Weber. We wachten tot die op temperatuur is, en dan mag het stukje vlees lekker de warmte in.
Het leidend voorwerp (nog iets getrimd i.v.m. dikke stukken vet)
De rub
De injectie
En dan dit als tussenresultaat.
Excel sheet met temperatuurmetingen staat klaar, benieuwd hoe de lijn zal worden.
Update 11:30:
Ff de deur uit geweest. Temperatuur gezakt tot 92. Nu weer op 116 met vlees tempo van 60.
Update 13:30:
Na een constante temperatuur voor 2,5uur, zakte het snel. Kolen er bij en de temp ging weer omhoog. Hij (of zij..) ziet er nu al schitterend uit. Zojuist de PP bij 71 graden in de glaze gezet. We gaan voor een mooie bark.
Een zinloze foto van de temp-meters
Een wat zinvollere foto van de on-geglaze-de PP
En de meest zinvolle foto met glaze.
Update 15:30:
PP ingepakt. Op naar de 88 graden!!
Update: 17:05:
Akelig precies. Planning was om 17:00 op de 88 graden te zitten. Om 17:01 piepte de Fantast dat de 88 graden bereikt was. Zojuist ingepakt in folie en de theedoek. Nu ligt het stuk op adem te komen in de koelbox.
Update aftermath:
Zoals beloofd. Gelukkig hebben we de foto?s nog.
Nadat de PP ingepakt was, kwam die zo uit de koelbox/aluminiumfolie/handdoek
Het pullen ging goed. Smaak voor het toevoegen van de eindsaus was wat vlak, de eindsaus maakte het wel af.
En het resultaat op een wit bolletje, met coleslaw en wat blaadjes groen.
De dome temp was niet altijd even stabiel.
Tijdens het rusten van de PP wat Moinkballs op de Q gegooid.
En zondag nog het restje opgemaakt:

Het leidend voorwerp (nog iets getrimd i.v.m. dikke stukken vet)

De rub

De injectie

En dan dit als tussenresultaat.
Excel sheet met temperatuurmetingen staat klaar, benieuwd hoe de lijn zal worden.
Update 11:30:
Ff de deur uit geweest. Temperatuur gezakt tot 92. Nu weer op 116 met vlees tempo van 60.
Update 13:30:
Na een constante temperatuur voor 2,5uur, zakte het snel. Kolen er bij en de temp ging weer omhoog. Hij (of zij..) ziet er nu al schitterend uit. Zojuist de PP bij 71 graden in de glaze gezet. We gaan voor een mooie bark.

Een zinloze foto van de temp-meters

Een wat zinvollere foto van de on-geglaze-de PP

En de meest zinvolle foto met glaze.
Update 15:30:
PP ingepakt. Op naar de 88 graden!!
Update: 17:05:
Akelig precies. Planning was om 17:00 op de 88 graden te zitten. Om 17:01 piepte de Fantast dat de 88 graden bereikt was. Zojuist ingepakt in folie en de theedoek. Nu ligt het stuk op adem te komen in de koelbox.
Update aftermath:
Zoals beloofd. Gelukkig hebben we de foto?s nog.

Nadat de PP ingepakt was, kwam die zo uit de koelbox/aluminiumfolie/handdoek

Het pullen ging goed. Smaak voor het toevoegen van de eindsaus was wat vlak, de eindsaus maakte het wel af.

En het resultaat op een wit bolletje, met coleslaw en wat blaadjes groen.

De dome temp was niet altijd even stabiel.
Tijdens het rusten van de PP wat Moinkballs op de Q gegooid.

En zondag nog het restje opgemaakt:

