BasBQ
Beef en Steak

Eerste pizza van de kamado

Rick3

Sprokkelaar
 
Berichten
26
Kortgeleden een kamado gekocht, al wat andere gerechten op gemaakt maar nog nooit pizza op een bbq gemaakt. Gisteravond een proefrun gedaan van 1 pizza en vandaag lekker met een aantal wat pizza's gegeten. Vond het erg leuk om te doen, is een blijvertje!

Heb lekker wat bloem gebruikt bij het uitrekken van het deeg en ook wat op de schep/steen gedaan, zodat hij makkelijk te vervoeren was en ook niet bleef plakken aan zowel de schep als de steen.

pizza_klaar_voor_bbq.jpg


test1.jpg

test1-2.jpg

Vandaag was de steen al minder schoon :p

IMG_2546.jpg

half-half.jpg

kaaspizza.JPG

Temperatuur zat rond de 300 graden (indirect)

temp.JPG


Volgende keer ga ik qua formaat proberen de pizza iets groter te maken, qua steen kan het makkelijk en qua schep kon het ook wel een maatje groter.
 

Grimlord

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.285
Misschien beter om in plaats van bloem semola rimacinata te gebruiken, dan kleeft het deeg zeker niet en maakt het vormen van je bodem op je werkblad ook makkelijker.
 

Rick3

Sprokkelaar
 
Berichten
26
Misschien beter om in plaats van bloem semola rimacinata te gebruiken, dan kleeft het deeg zeker niet en maakt het vormen van je bodem op je werkblad ook makkelijker.
Thanks voor de tip! Ik schrijf hem op :)
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.748
Een proef run hoeft ook niet gelijk groot
Maar hij ziet er geslaagd uit ­čĹŹ­čĆ╗
 
Bovenaan Onderaan