BasBQ
Beef en Steak
Rick3
Waarderingsscore
17

Profiel berichten Laatste bijdragen Berichten Badges Over mij

  • Hoi Rick,

    Vandaag, Heute, Today,
    Wordt het bewaarheid!
    De 5775 gaat stomen!! De kolen gaan erop!!!
    Maar ff een vraag, ik heb wat kabeljauwfilet en zalmfilet.
    Hoe hoog moet de temp van de Q staan? En hoelang moet de vis op het doorweekte plankje blijven liggen voor een goede kerntemp?
    Ik begrijp dat het een directe warmte moet zijn?

    Ik hoop je snel te horen,

    Met vriendelijke groet,

    Toon
    Rick3
    Rick3
    Hi Toon! Wat mooi dat je hem aan gaat steken! sorry voor mijn late reactie, neem aan dat het al gebeurd is :). Zelf hou ik meestal zo rond de 170 graden aan en doe een thermometer in de zalm. Zo rond de 50 graden haal ik hem eraf en dan gaart hij nog 1 a 2 graden door. Kabeljauwfilet durf ik niet te zeggen.
    Bert L
    Bert L
    170 grd vind ik wat erg hoog 150 meer als genoeg en ook ik haal bijna alle vissoorten met 50 grd eraf
    Hoi Rick,
    Ik heb bij het voorstellen van jou op een van de foto's gezien dat jij een Weber 5775 gebruiker bent.
    Wij zijn starters op het gebied van bbqen.
    Even een vraag:
    Hoe lang gebruik jij de 5775,
    en wat zijn jouw ervaringen?

    Ik hoop snel van je te horen,

    Groet,

    Toon
    Rick3
    Rick3
    Hoi Toon,

    Gebruik de Weber nu zelf een paar jaar en bevalt echt goed! Met de minion methode of de snake methode, kun je prima low and slow gaan en gas geven kan uiteraard ook prima. Heb tot nu toe alles op de Weber bereid en nooit moeite gehad met het regelen van de temperatuur. Heb je wellicht specifieke vragen over de bbq? Want in het algemeen vind ik het een fijne bbq waar je echt wat jaartjes mee vooruit kunt.
    L
    Lampie190
    Aloha Rick,
    Dank voor je snelle reactie. Ik ben inmiddels eigenaar van de 5775!
    Vanmiddag opgehaald.
    Minion, Snake zegt mij als beginner (nog) niets. Low and slow daar heb ik al ietwat over gelezen.
    Morgen de 5775 in elkaar zetten, ik heb houtskool van Fire-up (15 kg) bij de Gamma gekocht.
    Komend weekeind gaat het gebeuren.:unsure:
    Rick3
    Rick3
    Awesome! Hele mooie bbq, waar je ook als beginner, veel plezier van gaat hebben. Minion en snake zijn methode voor het neerleggen van briketten, voor wanneer je low and slow zou gaan. Erg leuk om mee bezig te zijn. Mocht je vragen hebben kun je ze altijd stellen en veel plezier komend weekend :) Maar dat gaat lukken!
  • Laden...
  • Laden...
  • Laden...
  • Laden...
Rick3 heeft geen aanvullende informatie verstrekt.
Terug
Bovenaan Onderaan