Tijdens het verjaardagsfeest van mijn vriendin, na overheerlijke Spiff burgers en schoonmoeder's sat? heb ik als sluitstuk van de avond een picanha op het vuur gegooid.
Het was een stuk van een kilo (hanos). Alleen (grof zee-)zout en peper er op en indirect tot 48 graden laten komen bij een dome temp van 150 graden. Had er nog even een handje hickory houtsnippers bijgegooid.
Na ongeveer 20 minuutjes was de 48 graden bereikt en kon het vlammenspel beginnen.
Het was heerlijk! Wat een mals stuk vlees is dat zeg!
Het enige wat ik de volgende keer anders doe is de vetlaag iets dunner maken. De picanha was rondom al lekker donker door de vlammen, maar er zat toch nog een redelijke vetlaag aan. Die heb ik er eerst nog afgesneden.
De picanha komt echter zeker vaker op tafel hier!
Het was een stuk van een kilo (hanos). Alleen (grof zee-)zout en peper er op en indirect tot 48 graden laten komen bij een dome temp van 150 graden. Had er nog even een handje hickory houtsnippers bijgegooid.
Na ongeveer 20 minuutjes was de 48 graden bereikt en kon het vlammenspel beginnen.

Het was heerlijk! Wat een mals stuk vlees is dat zeg!
Het enige wat ik de volgende keer anders doe is de vetlaag iets dunner maken. De picanha was rondom al lekker donker door de vlammen, maar er zat toch nog een redelijke vetlaag aan. Die heb ik er eerst nog afgesneden.
De picanha komt echter zeker vaker op tafel hier!