- Berichten
- 25
Van de markthallen 2 mooie ribs meegenomen en savonds in de marinade gezet.
Had van ketjap, sambal en appelstroop een glaze gemaakt.
Q op 120? C houden viel me best mee, had de fantast als pitthermometer opgesteld. Nog nooit low en slow spareribs gemaakt dus de 3-2-1 methode leek me prima. Had 2 blokjes kersenhout aan het houtskool toegevoegd.
Het is 3,5-2-1 geworden waarbij ik tijdens het eerste deel al elk uur de glaze heb aangebracht.
Dit is meteen ook de belangrijkste fout geweest want in de glaze zat een flinke hoeveelheid appelstroop.
Het tweede deel appelsap toegevoegd en in alufolie gepakt.
Derde deel nog een laag glaze en na een uurtje van de Q afgehaald.
De smaak was fantastisch, zoet en een volle rijke rooksmaak.
De glaze was duidelijk too much. Te vroeg begonnen met insmeren, was een te harde laag geworden die wel lekker was om te kluiven maar nauwelijks te snijden.
Weer wat geleerd!
Had van ketjap, sambal en appelstroop een glaze gemaakt.
Q op 120? C houden viel me best mee, had de fantast als pitthermometer opgesteld. Nog nooit low en slow spareribs gemaakt dus de 3-2-1 methode leek me prima. Had 2 blokjes kersenhout aan het houtskool toegevoegd.
Het is 3,5-2-1 geworden waarbij ik tijdens het eerste deel al elk uur de glaze heb aangebracht.
Dit is meteen ook de belangrijkste fout geweest want in de glaze zat een flinke hoeveelheid appelstroop.
Het tweede deel appelsap toegevoegd en in alufolie gepakt.
Derde deel nog een laag glaze en na een uurtje van de Q afgehaald.
De smaak was fantastisch, zoet en een volle rijke rooksmaak.
De glaze was duidelijk too much. Te vroeg begonnen met insmeren, was een te harde laag geworden die wel lekker was om te kluiven maar nauwelijks te snijden.
Weer wat geleerd!





