BasBQ
Beef en Steak

Eerste L&S ribs

 

KamadoKoos

Sprokkelaar
Berichten
25
Van de markthallen 2 mooie ribs meegenomen en savonds in de marinade gezet.
Had van ketjap, sambal en appelstroop een glaze gemaakt.

Q op 120? C houden viel me best mee, had de fantast als pitthermometer opgesteld. Nog nooit low en slow spareribs gemaakt dus de 3-2-1 methode leek me prima. Had 2 blokjes kersenhout aan het houtskool toegevoegd.
Het is 3,5-2-1 geworden waarbij ik tijdens het eerste deel al elk uur de glaze heb aangebracht.
Dit is meteen ook de belangrijkste fout geweest want in de glaze zat een flinke hoeveelheid appelstroop.
Het tweede deel appelsap toegevoegd en in alufolie gepakt.
Derde deel nog een laag glaze en na een uurtje van de Q afgehaald.

De smaak was fantastisch, zoet en een volle rijke rooksmaak.
De glaze was duidelijk too much. Te vroeg begonnen met insmeren, was een te harde laag geworden die wel lekker was om te kluiven maar nauwelijks te snijden.
Weer wat geleerd!
eaa2967ee6aafb5170289efa2e0da66d.jpg

a36d70556b5da5d0b2c6dad914f77b4b.jpg

5f2d7d1d50e05d55a3c5703cb9787cb3.jpg

70a9109cbbab4b1ee887cb6e80d1efdf.jpg

c757b7da246806015fde34fe34cd81db.jpg

f906ae26abc8711b21e4682ac4b430fe.jpg











 
lekker hoor. ziet er goed uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan