- Berichten
- 158
Vandaag was het weer het gebruikelijke probleem, wat doen we met het eten...?
Ik had vanmorgen al 2 kipfilets uit de vriezer gehaald om een eerste keer Jamaicaanse Jerk mee te maken en we hadden toevallig een hele kip gekregen dus dat was heel makkelijk besloten
Ik heb beide recepten van Noskos zijn blog gehaald en naar eigen smaak aangepast.
Als eerste de Jerk gemaakt en de filets lekker mee ingesmeerd (hier zijn 2 goeie Madamme Jeanettes in gegaan >
)
Daarna de kip ingesmeerd met rub en even lekker laten trekken, na een uurtje de bovenkant van het blik gehaald en daar gestoken waar de zon niet schijnt
)
Toen de smoker eenmaal goed op temperatuur was de kip erop (ook vanmiddag al de ingang van de schoorsteen lager gemaakt)
Toen de BCC op 50? was de Jerk snel boven de kolen dichtgeschroeid en daarna verder indirect laten garen.
Na een half uurtje was het dan toch zover.. de BCC was klaar en hij mocht er wezen hoor!
Het eindresultaat van onze kipsessie vandaag, links ligt een klein kippetje uit de diepvries wat al voor gegaard was deze hebben we alleen opgewarmd in de smoker.
Onze mening?
Ver-ruk-ke-lijk.. de BCC was heerlijk mals en viel letterlijk van het bot af, hierover kwam niets anders als lof!
De Jerk was een beetje aan de pikante kant (my favorite) maar net zo heerlijk mals en vol van smaak.
Beide gerechten zullen hier nog regelmatig van de BBQ/Smoker gaan komen.
Ik had vanmorgen al 2 kipfilets uit de vriezer gehaald om een eerste keer Jamaicaanse Jerk mee te maken en we hadden toevallig een hele kip gekregen dus dat was heel makkelijk besloten

Ik heb beide recepten van Noskos zijn blog gehaald en naar eigen smaak aangepast.
Als eerste de Jerk gemaakt en de filets lekker mee ingesmeerd (hier zijn 2 goeie Madamme Jeanettes in gegaan >


Daarna de kip ingesmeerd met rub en even lekker laten trekken, na een uurtje de bovenkant van het blik gehaald en daar gestoken waar de zon niet schijnt


Toen de smoker eenmaal goed op temperatuur was de kip erop (ook vanmiddag al de ingang van de schoorsteen lager gemaakt)

Toen de BCC op 50? was de Jerk snel boven de kolen dichtgeschroeid en daarna verder indirect laten garen.

Na een half uurtje was het dan toch zover.. de BCC was klaar en hij mocht er wezen hoor!


Het eindresultaat van onze kipsessie vandaag, links ligt een klein kippetje uit de diepvries wat al voor gegaard was deze hebben we alleen opgewarmd in de smoker.

Onze mening?
Ver-ruk-ke-lijk.. de BCC was heerlijk mals en viel letterlijk van het bot af, hierover kwam niets anders als lof!

De Jerk was een beetje aan de pikante kant (my favorite) maar net zo heerlijk mals en vol van smaak.
Beide gerechten zullen hier nog regelmatig van de BBQ/Smoker gaan komen.