BasBQ
Beef en Steak

Eerste kipsessie op de smoker

 
 

ThaReaper

Kooltjesharker
Berichten
158
Vandaag was het weer het gebruikelijke probleem, wat doen we met het eten...?

Ik had vanmorgen al 2 kipfilets uit de vriezer gehaald om een eerste keer Jamaicaanse Jerk mee te maken en we hadden toevallig een hele kip gekregen dus dat was heel makkelijk besloten  :D

Ik heb beide recepten van Noskos zijn blog gehaald en naar eigen smaak aangepast.

Als eerste de Jerk gemaakt en de filets lekker mee ingesmeerd (hier zijn 2 goeie Madamme Jeanettes in gegaan  >:) )
20140814_122727.jpg


Daarna de kip ingesmeerd met rub en even lekker laten trekken, na een uurtje de bovenkant van het blik gehaald en daar gestoken waar de zon niet schijnt  :))
20140814_174813.jpg


Toen de smoker eenmaal goed op temperatuur was de kip erop (ook vanmiddag al de ingang van de schoorsteen lager gemaakt)
20140814_175230.jpg


Toen de BCC op 50? was de Jerk snel boven de kolen dichtgeschroeid en daarna verder indirect laten garen.
20140814_190241.jpg


Na een half uurtje was het dan toch zover.. de BCC was klaar en hij mocht er wezen hoor!  ;)
20140814_195532.jpg


Het eindresultaat van onze kipsessie vandaag, links ligt een klein kippetje uit de diepvries wat al voor gegaard was deze hebben we alleen opgewarmd in de smoker.
20140814_201614.jpg


Onze mening?
Ver-ruk-ke-lijk.. de BCC was heerlijk mals en viel letterlijk van het bot af, hierover kwam niets anders als lof!  :D
De Jerk was een beetje aan de pikante kant (my favorite) maar net zo heerlijk mals en vol van smaak.
Beide gerechten zullen hier nog regelmatig van de BBQ/Smoker gaan komen.
 
Lekkere kippetjes hoor! Mooi gedaan!
 
Zo dat is een flinke dame. Wat woog de hele kip?
Ziet er smakelijk uit!
 
nielss055 zei:
Zo dat is een flinke dame. Wat woog de hele kip?
Ziet er smakelijk uit!

Volgens de verpakking woog ze net geen 1,4 kg maar het was een goeie stevige dame met genoeg vlees op de botten  ;)
 
Yeah jerk, dat is alweer te lang geleden! Lekker hoor!! En natuurlijk je tokkie verdiend!
 
Lekkere kip!! Tok verdient!!
 
Was zeker een geslaagde sessie de kippetjes smaakte goed vooral de Jerk Chicken.
Al moet ik zeggen het was moeilijk om hem met weber houtskool op temperatuur te krijgen en te houden, volgende keer eens met steeneik hout proberen.

Groeten,
Paul
 
Gefeliciteerd met je tokkie, het ziet er heerlijk uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan