- Berichten
- 175
Vandaag voor de eerste keer zelf forel gerookt.
Ik had 8 gewone forellen besteld en 2 zalmforellen.
Had de forellen eerst onder stromend koud water met een nieuw schoon schuursponsje schoongemaakt en de schubben zo goed als kon verwijderd.
Netjes afgespoeld en in de witte bak gelegd.
Toen ze daar allemaal in lagen heb ik de forellen in het water gezet met 500gr zeezout, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 4 el rietsuiker, 2 tl dille, en 2 el roze peperbolletjes.
Dit heb ik goed geroerd en 1,5 uur laten staan.
Na die 1,5uur heb ik de forellen lichtelijk doen afspoelen en aan de haak vast gemaakt.
Deze heb ik voor transport in een schone emmer gehangen.
Mijn nieuwe rookoven aangezet (had ik al ingebrand) op 135 graden om op te warmen.
Toen hij de 135 graden had bereikt heb ik een mix van beuken en kersenhoutsnippers erin gedaan. Zodra dat rookte heb ik de temperatuur terug gezet naar 55 graden en toen hij op die temperatuur was heb ik de forellen erin gedaan.
Toen de temperatuur weer opgevoerd naar 75 en 10 min. Die temperatuur aangehouden. Daarna de temperatuur weer terug naar 50 graden gezet.
Zo heb ik ze laten roken tot een kerntemperatuur van 66 graden.
In de tussentijd binnen frietjes (wou er krieltjes bij doen maar de jumbobezorger was mn zak met koeling gerei vergeten te leveren en kwam die pas 1,5 uur erna leveren dus moest wat anders verzinnen snel) en asperges klaargemaakt.
Al met al was het allemaal heerlijk en is me dat voor de eerste keer erg goed gelukt.
De buurtjes en mn schoonouders hebben genoten. En wij ook.
Doordat ik alle visjes moest fileren voor iedereen heb ik geen foto kunnen maken van mn vissies toen ze volledig klaar waren. Wel heb ik nog een paar kleine stukjes zalmforel over. Dat heb ik wel op de foto staan.
Foto's staan wederom een beetje door elkaar. Maar met de beschrijving kan je er zeker wat van maken
Verstuurd vanaf mijn SM-N986B
Ik had 8 gewone forellen besteld en 2 zalmforellen.
Had de forellen eerst onder stromend koud water met een nieuw schoon schuursponsje schoongemaakt en de schubben zo goed als kon verwijderd.
Netjes afgespoeld en in de witte bak gelegd.
Toen ze daar allemaal in lagen heb ik de forellen in het water gezet met 500gr zeezout, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 4 el rietsuiker, 2 tl dille, en 2 el roze peperbolletjes.
Dit heb ik goed geroerd en 1,5 uur laten staan.
Na die 1,5uur heb ik de forellen lichtelijk doen afspoelen en aan de haak vast gemaakt.
Deze heb ik voor transport in een schone emmer gehangen.
Mijn nieuwe rookoven aangezet (had ik al ingebrand) op 135 graden om op te warmen.
Toen hij de 135 graden had bereikt heb ik een mix van beuken en kersenhoutsnippers erin gedaan. Zodra dat rookte heb ik de temperatuur terug gezet naar 55 graden en toen hij op die temperatuur was heb ik de forellen erin gedaan.
Toen de temperatuur weer opgevoerd naar 75 en 10 min. Die temperatuur aangehouden. Daarna de temperatuur weer terug naar 50 graden gezet.
Zo heb ik ze laten roken tot een kerntemperatuur van 66 graden.
In de tussentijd binnen frietjes (wou er krieltjes bij doen maar de jumbobezorger was mn zak met koeling gerei vergeten te leveren en kwam die pas 1,5 uur erna leveren dus moest wat anders verzinnen snel) en asperges klaargemaakt.
Al met al was het allemaal heerlijk en is me dat voor de eerste keer erg goed gelukt.
De buurtjes en mn schoonouders hebben genoten. En wij ook.

Doordat ik alle visjes moest fileren voor iedereen heb ik geen foto kunnen maken van mn vissies toen ze volledig klaar waren. Wel heb ik nog een paar kleine stukjes zalmforel over. Dat heb ik wel op de foto staan.

Foto's staan wederom een beetje door elkaar. Maar met de beschrijving kan je er zeker wat van maken












Verstuurd vanaf mijn SM-N986B