Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van de Weber MTP en ook voor het eerst gebruik gemaakt van de kolenring en diffuser plate. Het was even lastig om de eerste keer in de schatten hoeveel hete briketten er bij moesten met deze opstelling maar uiteindelijk brandde hij mooi. Toen ik hem rond de 110 graden had kon ik hem zonder problemen constant op die temperatuur houden.
De spareribs, ik heb paar spareribs gehaald bij de Sligro, zagen er prima uit en ik ging ze na recept van Noskos en op de 3-2-1 methode bereiden.
Dryrub erop:
Toen hij mooi om temperatuur was gingen de ribben erop:
Ondanks dat ik de veren van het scharnier andersom gemonteerd had, lekte er toch nog iets rook langs de deksel en op ??n of andere manier ook langs de temperatuurmeter (zal de meter nog iets vaster draaien).
Na 3 uren lagen de spareribs er heerlijk bij, toen heb ik ze ingepakt en weer op de BBQ gelegd:
Ze hebben circa een uur in de folie gelegen, daarna zonder folie er weer opgelegd en na circa 30 minuten ingesmeerd met Noskos BBQ saus!
20 minuten nadat ze ingesmeerd waren was het eindelijk zover!
Ze waren heerlijk! Je kunt mij ook volgen op insta @bb.cravinkz hierop zal ik ook proberen alles de posten!

De spareribs, ik heb paar spareribs gehaald bij de Sligro, zagen er prima uit en ik ging ze na recept van Noskos en op de 3-2-1 methode bereiden.

Dryrub erop:

Toen hij mooi om temperatuur was gingen de ribben erop:

Ondanks dat ik de veren van het scharnier andersom gemonteerd had, lekte er toch nog iets rook langs de deksel en op ??n of andere manier ook langs de temperatuurmeter (zal de meter nog iets vaster draaien).

Na 3 uren lagen de spareribs er heerlijk bij, toen heb ik ze ingepakt en weer op de BBQ gelegd:


Ze hebben circa een uur in de folie gelegen, daarna zonder folie er weer opgelegd en na circa 30 minuten ingesmeerd met Noskos BBQ saus!

20 minuten nadat ze ingesmeerd waren was het eindelijk zover!


Ze waren heerlijk! Je kunt mij ook volgen op insta @bb.cravinkz hierop zal ik ook proberen alles de posten!
