Al een hele tijd is er de wens om spareribs te maken. Ik ben nog in het bezit van een Jamie Oliver ‘kettle’ die komend voorjaar vervangen gaat worden. De zoektocht naar een nieuwe gaat dus nog een vervolg krijgen. Als één van zijn (of haar?) laatste wapenfeiten heb ik vandaag de bbq aangeslingerd om te proberen wat ik volgend weekend nóg beter wil doen. Allereerst is er vakkundig een snake in de bbq geplaatst en heb ik het onderste rooster verder afgedekt met aluminiumfolie voor een betere luchtstroom. Met 12 kokosbriketten de snake aangestoken met een ovenschaal vol kokend water ernaast. Kersen chunks op de briketten voor de rooksmaak. De sparerib heb ik ingesmeerd met mosterd en bestrooid met de Noskos Sparerib kruiden. Thermometer op het rooster om de temperatuur goed in de gaten te kunnen houden en off we go op 110C! Qua tijden heb ik 3-1,5-40min aangehouden waarbij ik bij het uitpakken wat Noskos bbq saus heb gemixt met het sap en daarmee de sparerib voor het eerst ingesmeerd. Na 20 minuten heb ik de sparerib ingesmeerd met Noskos bbq saus. Na 20 minuten heb ik de sparerib eraf gehaald en compleet vergeten om met een sateprikker te testen… Iets te enthousiast dus.
Even kudo’s voor de temeperatuurmeter in het deksel van mijn bbq: 120C op het deksel was ook 120C op het rooster! Temperatuur varieerde de hele sessie tussen de 110 en 125.
De smaak? Heerlijk! Een lekkere bite en heerlijk mals vlees. Mooie bark met goede smaak. Mooie rookring ook in het vlees (vergeten foto te maken… weer enthousiast…)
Conclusie: volgende keer 2 uur in de folie. Hij mag wel wat meer fall off the bone wat mij betreft. Dat gaan we volgend weekend direct doen. De foto’s:
Even kudo’s voor de temeperatuurmeter in het deksel van mijn bbq: 120C op het deksel was ook 120C op het rooster! Temperatuur varieerde de hele sessie tussen de 110 en 125.
De smaak? Heerlijk! Een lekkere bite en heerlijk mals vlees. Mooie bark met goede smaak. Mooie rookring ook in het vlees (vergeten foto te maken… weer enthousiast…)
Conclusie: volgende keer 2 uur in de folie. Hij mag wel wat meer fall off the bone wat mij betreft. Dat gaan we volgend weekend direct doen. De foto’s: