Tjande
Tondelzoeker
- Berichten
- 8
Vandaag voor het eerst spare ribs gemaakt volgens Mad Scientist BBQ. Twee stukken dikke spare ribs gekocht bij de Jumbo. Ik zag het liggen en dacht, ach even mee spelen...
Rub
Voor de rub heel simpel gehouden: peper en zout (verhouding 5-3 theelepels). Ingewreven en in de koelkast gezet.
Houtskool
Ik gebruik Namibi houtskool. Zeer tevreden over voor low & slow. Ik heb een zak Dammers, maar ik merk dat de temperatuur erg snel gaat en dan duurt het even om het weer lager te krijgen. Met Namibi houtskool heb ik toch meer controle over de temperatuur.
Bereiding
Spare ribs gaan 4 uur tussen 100 en 110 graden op de BBQ. Daarna een uur op 135 graden en om de 15 min sprayen met appelazijn/water (verhouding 50/50).
Vervolgens ingepakt in folie met wat roomboter en terug op de BBQ voor 30 min.
Uit de folie en dan nog een keer 30 min voor het aflakken met een eigen gemaakte sausje.
Het resultaat was echt top! Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Clean bite en het vlees was goed mals. Zeker voor herhaling vatbaar.
Volgende keer probeer ik met een andere rib, misschien een ander sausje en spare ribs van de Iberico varken.
Wellicht 3-2-1 methode.
Weer een reden om te BBQ.
Verstuurd vanaf mijn XQ-AT51 met Tapatalk
Rub
Voor de rub heel simpel gehouden: peper en zout (verhouding 5-3 theelepels). Ingewreven en in de koelkast gezet.
Houtskool
Ik gebruik Namibi houtskool. Zeer tevreden over voor low & slow. Ik heb een zak Dammers, maar ik merk dat de temperatuur erg snel gaat en dan duurt het even om het weer lager te krijgen. Met Namibi houtskool heb ik toch meer controle over de temperatuur.
Bereiding
Spare ribs gaan 4 uur tussen 100 en 110 graden op de BBQ. Daarna een uur op 135 graden en om de 15 min sprayen met appelazijn/water (verhouding 50/50).
Vervolgens ingepakt in folie met wat roomboter en terug op de BBQ voor 30 min.
Uit de folie en dan nog een keer 30 min voor het aflakken met een eigen gemaakte sausje.
Het resultaat was echt top! Het duurt even, maar dan heb je ook wat. Clean bite en het vlees was goed mals. Zeker voor herhaling vatbaar.
Volgende keer probeer ik met een andere rib, misschien een ander sausje en spare ribs van de Iberico varken.
Wellicht 3-2-1 methode.
Weer een reden om te BBQ.
Verstuurd vanaf mijn XQ-AT51 met Tapatalk