Beef en Steak

Eerste keer ShortRibs

 

Reob84

Vuurmaker
Berichten
50
Mooi stuk shortribs bij de hanos gekocht gisteren.

Vanavond in de voorbereiding ontvliest/ en ontdaan van de ‘droge harde’ stukken vet. En in de zout/peper rub gezet.
Nu een nachtje trekken. Morgenvroeg 8:30 op de gg.

Nu heb ik gelezen verschillende dome temperaturen. Het ene lees ik 100graden, de ander 115graden.

Kern temp de ene tussen 90-94 graden. De ander 96graden.

Ik zelf denk om een dome temp aan te houden van 110graden.
En tot de zone in de alu inpakken, tot een kerntemp 93-95 graden.

Nu al zin aan morgen.

Hier nog wat fotos van het knippen en scheren voor/na.

Groetjes.

Morgen zal ik hieronder het verdere verloop delen.

a35a350e1f0cbfd9e80bfb4e17666e54.jpg

042f4347fb0be2ba4e7791ba85b74eec.jpg

680d33e1b192a97a4e61f90156240aef.jpg

3297835bca6b74eb3ee35cf0551d5c7c.jpg

da66bab07b28d670d025eeed4465e5f1.jpg

6f4e828c6f7f202fd9b2a3cf205451c9.jpg

5f41ff41d74149a619635839f0f2c687.jpg

27b3bc5a2b10f3b8c7f38433f9942f06.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Mooi stuk vlees hoor! Ik zou inderdaad zo’n 110C dome kiezen en vanaf 88-90C kern gaan prikken voor gaarheid (zelfde als PP eigenlijk)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ik maak deze met enige regelmaat, en pak ze niet in. Ook trim ik ze nauwelijks. Ze gaan op 110° dome en in een ruk door tot 95° kern.

Om 9 uur op ei, om 18 uur klaar. Kwartiertje onder folie laten rusten en aanvallen.

9c748becec556b0da60e04197fddb877.jpg


Veel plezier morgen en eet smakelijk!
 
Eitje aan, even rustig opwarmen.

Dan gaat het gebeuren.
3b0c637d694eebb0ce1f3fc5f21c38fd.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Veel plezier!
 
Na 2,5 uur kern rond de 70graden.
( ja mijn digitale thermometer met draadjes is nog onderweg )

Gaat naar mijn idee wel heel hard.

Dome temp stabiel op 110graden.

576170ab4f2a1c1fa85e54eb8f0eb46a.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Zo dat vond ik toch sneller gaan dan verwacht. Na ca. 4 uurtjes goed op 74graden kern.

Nu ingepakt, nu denk ik dat ik het vlees ingepakt tot ca. 88 graden. Dan de laatste proces tot 95 graden weer zonder alu folie doe.

Vond de bark nog niet super goed. Vlees al wel mooi van de botten getrokken.

We gaan het meemaken.

Word vervolgd....

fb64de8a24e2b1dc5bc8d5c9e31674d9.jpg

4bea4c5ced88d4141ef7e301a95d4730.jpg

0a3c734f02fb9909cd2db90673f711a9.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er heerlijk uit, zelf nog niet gemaakt moet er binnenkort er maar eens van komen.
 
Heerlijk al. Toevallig heb ik de slager vanmorgen ervoor gebeld.
 
Momenteel al op 93graden kern.

Kan ik nog iets doen om een uur uit te stellen om te eten? Iemand tips? Hij zit nog in de folie.



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
In een paar handdoeken wikkelen en in een pan of koelbox leggen. Blijft echt wel een half uurtje warm
 
In een paar handdoeken wikkelen en in een pan of koelbox leggen. Blijft echt wel een half uurtje warm

Thanks voor de tip. Kreeg al lichtelijk de kriebels, nog een graad te gaan. Dan gaat die een halfuur in handdoek de box in.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ik ben wel benieuwd hoe het smaakt! Heb die short ribs ook zien liggen bij de Hanos. Hou ons zeker op de hoogte :D
 
Ik ben ook benieuwd of het gesmaakt heeft.

Hoe is het vlees van de Hanos eigenlijk?
Ik heb daar nog nooit wat gehaald, en heb laatst hier bij een slager geïnformeerd naar de prijs en volgens mij was het rond de 12-14 euro per kg.
Alleen geen idee of dit te vergelijken is met vlees bij de Hanos
 
Wat een heeerlijk vlees.
Ik heb hem op kern 93graden eraf gehaald. ( nog in de folie ) ingewikkeld in een handdoen en in een koelbox gelegd. Half uur laten liggen. Hierna uitgepakt en nog 5min. Uit laten dampen.

Het was super mals en sappig!

Totaal 8:40 op de gg gelegen.

Ik heb 40€ betaald en woog 1.751Kg.

Iedereen heeft er van genoten! ( 4 eters ) laten nog een rib koud worden en als hapje voor bij de borrel.

8c71b340b4a5c2dc0313122b7eee8deb.jpg

8030211f3dc8fa7f0e8459627a526025.jpg

9095f2868b9ac42f98b6c65c8877954e.jpg

55d46a3ba701a3cad3b8320990278bd7.jpg

d8b85a80e67e3208597de8bb2e0c8509.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Naais!

Ben benieuwd of ik goed zat met mijn prijs en hoe het er uit ziet.

Mooi werk!
 
Kiloprijs was €22,95 p/k . Denk niet de goedkoopste inderdaad.

Dit wat trouwens de leftover van de houtskool na goed 9uren gebrand te hebben. Incl op temp komen.

5fd3bef532fda081633e41fc9f53ac17.jpg

d2a7a815a25190c4e94b85e68a0e68f7.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er heerlijk uit! Die prijs lijkt me hartstikke prima, ik weet wel dat je niet teveel moet bezuinigen en vooral moet kijken naar voldoende vetdooradering (maar dat zat helemaal goed bij jou stuk). Ik heb nog een stuk in de vriezer liggen, moet er binnenkort ook maar eens uit denk ik.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Dat ziet er erg lekker uit. Moet ik de Australische shortrib toch maar eens meepakken.

Ik koop eigenlijk bijna al mijn vlees bij de Hanos. het aanbod is ontzettend groot en volgens mij zijn de prijzen gewoon marktconform. De slagers die in Utrecht werken zijn ook altijd erg behulpzaam en snijden graag een stuk af als je niet meteen 5kg mee naar huis wil ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan