BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer rookworst

 
 
 
 
 

Ceriel

BBQ Junkie
Berichten
7.242
Afgelopen weekend tussen de bezoeken aan de Ruhrpott voor het eerst rookworst gemaakt. Vandaag geproefd en goed bevonden!

Recept van Piet gebruikt (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie-49/rookworst-5326/). De volgende keer meer maken en eventueel de helft met meer/andere kruiden.
De plaatjes:
De farce en het gehakt
uAvPExA.jpg


Een nachtje drogen in de koeling
fBjHXjK.jpg


In de UDS, 80 graden beukenhout-rook
c0oBkXF.jpg


Na ruim 2 uur roken:
sE4ngi7.jpg


EOEL0Mc.jpg


Vandaag gegeten met een witlofstamppot (http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=432472 zonder banaan met gerookte kaas) en een speklapje:
ZZxT0Ge.jpg


HaMj1Hz.jpg


Gaan we vaker doen!
 
Ziet er schitterend uit !
 
MwhoA een ander woord heb ik er niet voor
 
Miki zei:
Dat ziet er mooi uit, heb je toevallig nog de interne temperatuur gemeten?
Nee... Na een lange dag bij de Ruhrpott om 21.00 uur nog begonnen met het roken. Om iets voor 12 geloofde ik het wel  :)
 
Mooie worsten hoor.

Als je nou volgende keer een paar worsten koud rookt en daarna afkookt dan heb je een lekkere worst voor bij de borrel.
 
Mmmm, ziet er heerlijk uit. Ik ga deze winter ook maar eens aan de worstmakerij denk ik! Inspiratie genoeg hier!
 
dat zijn mooie worsten geworden Ceriel
 
Mooi! Gaan op de short to do list!
 
Mooie worstjes! Kijk maar uit, zometeen win je er nog KCBS wedstrijd mee ;)
 
Zeker mooie worsten!
 
Terug
Bovenaan Onderaan