- Berichten
- 41
Onlangs m’n nieuwste schatje voor de eerste keer vies gemaakt. Nog nooit op een kamado eten bereid dus was voor mij pionieren.
Vijftal mooie ribs meegenomen. Gerubt met honey-chipotle rub. Uurtje in laten trekken.
Ondertussen de firebox gevuld en in het midden aangestoken. Even spelen met de schuiven en lekker wat opstoken. Ook wat kersenhout toegevoegd. Bij 160 graden de platesetter, het rooster en de ribs geplaatst. Temperatuur zakte mooi terug naar een graad of 120 a 130. Zo heb ik de ribs 2 1/2 uur laten garen.
Vervolgens de ribs in folie verpakt, onder begeleiding van roomboter, lichte basterdsuiker en agavesiroop. Uurtje laten stomen op de grill. Daarna uitgepakt en ingesmeerd met twee verschillende sauzen: Stubb’s Sticky Sweet en Stubb’s Spicy. Deze waren erg lekker en fijne dikte om uit te kwasten. Zo nog een half uurtje terug gelegd. Eindresultaat:
Op de foto’s lijken de ribs wat verbrand met dat was in het echie niet zo. Wat het wel was? Lekker. Sappig, mals, net niet helammal van het bot.
Was voor mij dus eerste keer. Viel me op hoe makkelijk de temperatuur gelijk te houden is. Dacht dat wel tegen zou vallen maar is 100% mee gevallen. Recept stond hier min of meer op de site, waarvoor dank. Verder van te voren ingelezen met het boek Hete Kolen Compleet en wat tips hier in de fora gelezen. Top!
Op naar de volgende uitdagender uitdaging, deze test was geslaagd.
Vijftal mooie ribs meegenomen. Gerubt met honey-chipotle rub. Uurtje in laten trekken.
Ondertussen de firebox gevuld en in het midden aangestoken. Even spelen met de schuiven en lekker wat opstoken. Ook wat kersenhout toegevoegd. Bij 160 graden de platesetter, het rooster en de ribs geplaatst. Temperatuur zakte mooi terug naar een graad of 120 a 130. Zo heb ik de ribs 2 1/2 uur laten garen.
Vervolgens de ribs in folie verpakt, onder begeleiding van roomboter, lichte basterdsuiker en agavesiroop. Uurtje laten stomen op de grill. Daarna uitgepakt en ingesmeerd met twee verschillende sauzen: Stubb’s Sticky Sweet en Stubb’s Spicy. Deze waren erg lekker en fijne dikte om uit te kwasten. Zo nog een half uurtje terug gelegd. Eindresultaat:
Op de foto’s lijken de ribs wat verbrand met dat was in het echie niet zo. Wat het wel was? Lekker. Sappig, mals, net niet helammal van het bot.
Was voor mij dus eerste keer. Viel me op hoe makkelijk de temperatuur gelijk te houden is. Dacht dat wel tegen zou vallen maar is 100% mee gevallen. Recept stond hier min of meer op de site, waarvoor dank. Verder van te voren ingelezen met het boek Hete Kolen Compleet en wat tips hier in de fora gelezen. Top!
Op naar de volgende uitdagender uitdaging, deze test was geslaagd.