BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer ribs op de Masterbuilt

 

Melis L.

Sprokkelaar
Berichten
41
Onlangs m’n nieuwste schatje voor de eerste keer vies gemaakt. Nog nooit op een kamado eten bereid dus was voor mij pionieren.

AD98C3FA-3370-45BA-B44A-157D8D5F51E6.jpeg
0EF552D9-0CFA-4E30-A2C2-471FC28DAD39.jpeg


Vijftal mooie ribs meegenomen. Gerubt met honey-chipotle rub. Uurtje in laten trekken.
24E08F3D-56BF-4994-AA72-74DC550D57F0.jpeg


Ondertussen de firebox gevuld en in het midden aangestoken. Even spelen met de schuiven en lekker wat opstoken. Ook wat kersenhout toegevoegd. Bij 160 graden de platesetter, het rooster en de ribs geplaatst. Temperatuur zakte mooi terug naar een graad of 120 a 130. Zo heb ik de ribs 2 1/2 uur laten garen.
F38927D7-6B72-46E5-B78A-1C4AC0FDB53C.jpeg
3D2166A7-58E9-4FB2-BE41-700FF0EA0D3E.jpeg


Vervolgens de ribs in folie verpakt, onder begeleiding van roomboter, lichte basterdsuiker en agavesiroop. Uurtje laten stomen op de grill. Daarna uitgepakt en ingesmeerd met twee verschillende sauzen: Stubb’s Sticky Sweet en Stubb’s Spicy. Deze waren erg lekker en fijne dikte om uit te kwasten. Zo nog een half uurtje terug gelegd. Eindresultaat:
3152076E-FDE5-4619-8F7E-00B51B8611E8.jpeg
16124604-E936-4702-B78E-BB4AF0C9D582.jpeg


Op de foto’s lijken de ribs wat verbrand met dat was in het echie niet zo. Wat het wel was? Lekker. Sappig, mals, net niet helammal van het bot.

Was voor mij dus eerste keer. Viel me op hoe makkelijk de temperatuur gelijk te houden is. Dacht dat wel tegen zou vallen maar is 100% mee gevallen. Recept stond hier min of meer op de site, waarvoor dank. Verder van te voren ingelezen met het boek Hete Kolen Compleet en wat tips hier in de fora gelezen. Top!

Op naar de volgende uitdagender uitdaging, deze test was geslaagd.

F9EC0577-88A7-4E1C-9AFD-72D5EAE6A315.jpeg
 
Blijft prachtig zo'n nieuwe kamado. Netjes hoor dat het zo goed ging qua temperatuur. Ik was zelf toch redelijk aan jet stoeien. Ribs zien er top uit! Al ideeën wat je de volgende keer ga maken?
 
zien er schitterend uit, deze ribben.
netjes gedaan voor de eerste keer.
 
Blijft prachtig zo'n nieuwe kamado. Netjes hoor dat het zo goed ging qua temperatuur. Ik was zelf toch redelijk aan jet stoeien. Ribs zien er top uit! Al ideeën wat je de volgende keer ga maken?
Denk stukje hert. Verder op korte termijn gevlinderde kippen, zalmzijde.
 
Je ribben zien er heerlijk uit.
 
Mooi Ribbels Chef, Bon!
 
Mooie maiden run! En dan gelijk 5 ribs erop gooien, petje af. Uit hoeveel man bestaat het gezin?
 
Dat ziet er prima uit lekkerrrrr


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Terug
Bovenaan Onderaan