- Berichten
- 16
Afgelopen zondag mijn eerste keer Pulled Pork gemaakt.
Zaterdag het vlees (Procereur) geinjecteerd met een marinade van Appelsap, appelazijn, zout, honing en uienpoeder. Vervolgens goed ingesmeerd met Grill Fanatics Pork Rub.
Deze een nachtje laten rusten afgedekt met folie in de koeling.
Zondag ochtend om 7 uur de BosGrill aangemaakt en een klein half uur later het vlees erop nadat ik 2 kersen chunks en 1 appel chunk had toegevoegd (1 kers in het midden de andere beetje naar buiten zodat het lekker lang rookt).
De temperatuur tussen de 120 en 130 gehouden en na 5 uur de kerntemperatuur van ruim 70 graden bereikt.
Hierna ingesmeerd met een warme mix van appelazijn, honing en bbqsaus.
Een anderhalf uur er nog op laten liggen en daarna ingepakt in folie.
Na 3 uur de kerntemperatuur van 94 graden bereikt en tijd om hem eraf te halen.
Kwartier laten luchten en daarna weer ingepakt in een nieuw stuk folie.
Daarna pullen maar....
Het vlees had een super mooie rookring en was zo mals als boter.... Het vocht wat ik had van de eerste folie in een pannetje samen met appelsap en wat bbq saus opgewarmt en daarna nog vermengt door het vlees.... Verder nog wat lekkere colesaw aangemaakt.
We hebben er met 10 personen heerlijk van gegeten ! Hij was super.... Voor herhaling vatbaar....
Tijd op BBQ: 9 uur
Tijd aan besteed: 11 uur
Zaterdag het vlees (Procereur) geinjecteerd met een marinade van Appelsap, appelazijn, zout, honing en uienpoeder. Vervolgens goed ingesmeerd met Grill Fanatics Pork Rub.
Deze een nachtje laten rusten afgedekt met folie in de koeling.
Zondag ochtend om 7 uur de BosGrill aangemaakt en een klein half uur later het vlees erop nadat ik 2 kersen chunks en 1 appel chunk had toegevoegd (1 kers in het midden de andere beetje naar buiten zodat het lekker lang rookt).
De temperatuur tussen de 120 en 130 gehouden en na 5 uur de kerntemperatuur van ruim 70 graden bereikt.
Hierna ingesmeerd met een warme mix van appelazijn, honing en bbqsaus.
Een anderhalf uur er nog op laten liggen en daarna ingepakt in folie.
Na 3 uur de kerntemperatuur van 94 graden bereikt en tijd om hem eraf te halen.
Kwartier laten luchten en daarna weer ingepakt in een nieuw stuk folie.
Daarna pullen maar....
Het vlees had een super mooie rookring en was zo mals als boter.... Het vocht wat ik had van de eerste folie in een pannetje samen met appelsap en wat bbq saus opgewarmt en daarna nog vermengt door het vlees.... Verder nog wat lekkere colesaw aangemaakt.
We hebben er met 10 personen heerlijk van gegeten ! Hij was super.... Voor herhaling vatbaar....
Tijd op BBQ: 9 uur
Tijd aan besteed: 11 uur