Vandaag was het dan zo ver. De eerst echte sessie low en slow. Op Hemelvaartsdag heb ik de masterclass pulled pork van Jord Althuizen gezien en geproefd op een bbq event.
Netjes mn procereur a 2 kilo in de rub gezet (Smokey goodness Piggy rub met als plaklaag Sriracha saus )
Vanmorgen vroeg op gestaan en de kamado opgestookt. Alles incl plate setters goed laten verwarmen tot een temperatuur van 130 graden.
In het recept stond 110 graden dus zodra de procereur er op ging om 7.45 de temperatuur constant gehouden en ieder uur even gesprayd. Het ging prima. Wat was ik trots. Lekbakken deden ook prima hun werk. Wel steeds voorzien van een laagje water.
Rond 12 uur begon ik me af te vragen wanneer ik moest gaan inpakken want ik zat op 70 graden. Dat stond niet in het recept. Alleen voor een hele schouder a 4 kilo die 12 uur moest liggen en na 6 uur ingepakt moest worden. Dus zou zeggen na 4 inpakken verhoudingsgewijs.
Toch maar even googlen... En kwam het recept wedstrijd pulled pork van noskos tegen. Uiteindelijk dus na 5 uur ingesmeerd met saus en na 7 uur ingepakt
Toen ging het tergend langzaam en mijn vader kwam eten dus begon langzaamaan nerveus te worden of ik het wel ging halen. Uiteindelijk was ie om kwart voor 6 zacht genoeg en heb ik hem nog een halfuurtje laten rusten alvorens te gaan pullen.
Het eindresultaat was erg lekker! Het wachten waard maar toch vraag ik mij af of ik iets verkeerd heb gedaan. Hij heeft 10 uur geleden en de recepten zeggen zo'n 8 uur.
Tevens lijkt mijn bark best wel licht als ik ga vergelijken?
Wat is jullie ervaring hierin ?
Netjes mn procereur a 2 kilo in de rub gezet (Smokey goodness Piggy rub met als plaklaag Sriracha saus )
Vanmorgen vroeg op gestaan en de kamado opgestookt. Alles incl plate setters goed laten verwarmen tot een temperatuur van 130 graden.
In het recept stond 110 graden dus zodra de procereur er op ging om 7.45 de temperatuur constant gehouden en ieder uur even gesprayd. Het ging prima. Wat was ik trots. Lekbakken deden ook prima hun werk. Wel steeds voorzien van een laagje water.
Rond 12 uur begon ik me af te vragen wanneer ik moest gaan inpakken want ik zat op 70 graden. Dat stond niet in het recept. Alleen voor een hele schouder a 4 kilo die 12 uur moest liggen en na 6 uur ingepakt moest worden. Dus zou zeggen na 4 inpakken verhoudingsgewijs.
Toch maar even googlen... En kwam het recept wedstrijd pulled pork van noskos tegen. Uiteindelijk dus na 5 uur ingesmeerd met saus en na 7 uur ingepakt
Toen ging het tergend langzaam en mijn vader kwam eten dus begon langzaamaan nerveus te worden of ik het wel ging halen. Uiteindelijk was ie om kwart voor 6 zacht genoeg en heb ik hem nog een halfuurtje laten rusten alvorens te gaan pullen.
Het eindresultaat was erg lekker! Het wachten waard maar toch vraag ik mij af of ik iets verkeerd heb gedaan. Hij heeft 10 uur geleden en de recepten zeggen zo'n 8 uur.
Tevens lijkt mijn bark best wel licht als ik ga vergelijken?
Wat is jullie ervaring hierin ?


