Hallo iedereen,
sinds begin oktober door een cadeau van het werk in het bezit van een Berghoff Kamado. Hier zat/zit helaas geen deflector bij, dus werden alle Low & Slow plannen even uitgesteld. Helaas duurt de levering van de deflector ongelofelijk lang, dus ben ik maar op zoek gegaan naar een alternatief. Uiteindelijk besloten om de pizzasteen in te pakken in aluminiumfolie (tegen alle vuil), en hierop dan een grillverhoger te plaatsen. Werkte uiteindelijk perfect, dus heel erg tevreden dat ik het op deze manier heb kunnen oplossen.
Als eerste gerecht leek er mij maar 1 mogelijkheid, namelijk pulled pork! Bij de slager een mooi stuk spiering gaan halen van +- 2,5kg en dit gisteren wat opgeschoond en mooi in de rub gezet. Hier heb ik helaas geen foto's van.
Vanmorgen was het dan tijd om hem erop te plaatsen, recept gebruikt van Noskos (snelle pulled pork recept), dus kamado opgestookt naar 120 graden en dan mocht hij 5 uur garen.
Bekijk bijlage 11804
Hier lag hij er +- 2 uur op. Na 5 uur dan ingepakt en nog eens 2 uur laten liggen tot de kerntemperatuur 90 graden was.
Beetje beginnen prikken en ik vond hem nog net niet genoeg meegeven. Uiteindelijk op 94 graden erafgehaald en wat laten uitdampen:
(Niet letten op het kale plekje, het was sterker dan mezelf
)
Na het uitdampen terug in de folie en 2 uur laten rusten in een koelbox met een handdoek errond (toptip trouwens, was nog perfect warm toen ik hem uithaalde!)
Dan om 6 uur aan het pullen gegaan
Geen BBQ-saus erdoor aangezien de vriendin hier niet zo'n fan van is. Vlees heel erg mals en een mooie rookring vond ikzelf.
Dan eindelijk tijd om aan tafel te gaan, lekkere taco's gemaakt!
Heel erg lekker, maar met 2,5kg vlees heb je natuurlijk snel teveel
Morgen ben ik van plan om met de overschot lekkere pizza te maken 
Ik vond het heel erg leuk in elk geval, ga het zeker nogmaals doen.
sinds begin oktober door een cadeau van het werk in het bezit van een Berghoff Kamado. Hier zat/zit helaas geen deflector bij, dus werden alle Low & Slow plannen even uitgesteld. Helaas duurt de levering van de deflector ongelofelijk lang, dus ben ik maar op zoek gegaan naar een alternatief. Uiteindelijk besloten om de pizzasteen in te pakken in aluminiumfolie (tegen alle vuil), en hierop dan een grillverhoger te plaatsen. Werkte uiteindelijk perfect, dus heel erg tevreden dat ik het op deze manier heb kunnen oplossen.
Als eerste gerecht leek er mij maar 1 mogelijkheid, namelijk pulled pork! Bij de slager een mooi stuk spiering gaan halen van +- 2,5kg en dit gisteren wat opgeschoond en mooi in de rub gezet. Hier heb ik helaas geen foto's van.
Vanmorgen was het dan tijd om hem erop te plaatsen, recept gebruikt van Noskos (snelle pulled pork recept), dus kamado opgestookt naar 120 graden en dan mocht hij 5 uur garen.
Bekijk bijlage 11804
Hier lag hij er +- 2 uur op. Na 5 uur dan ingepakt en nog eens 2 uur laten liggen tot de kerntemperatuur 90 graden was.
Beetje beginnen prikken en ik vond hem nog net niet genoeg meegeven. Uiteindelijk op 94 graden erafgehaald en wat laten uitdampen:
(Niet letten op het kale plekje, het was sterker dan mezelf

Na het uitdampen terug in de folie en 2 uur laten rusten in een koelbox met een handdoek errond (toptip trouwens, was nog perfect warm toen ik hem uithaalde!)
Dan om 6 uur aan het pullen gegaan
Geen BBQ-saus erdoor aangezien de vriendin hier niet zo'n fan van is. Vlees heel erg mals en een mooie rookring vond ikzelf.
Dan eindelijk tijd om aan tafel te gaan, lekkere taco's gemaakt!
Heel erg lekker, maar met 2,5kg vlees heb je natuurlijk snel teveel


Ik vond het heel erg leuk in elk geval, ga het zeker nogmaals doen.