- Berichten
- 65
Vandaag voor de eerste keer Pulled pork gemaakt volledig volgens het wedstrijd recept van Dennis. Gisteren avond begonnen met de procureur van 2,5 kilo injecteren en in de rub zetten. Daarna afgedekt terug in de koelkast tot deze ochtend.
Vanmorgen om 07:00u uit bed om een snake te leggen in de weber en een starter gevuld met 18 ecobrasa briketten. Om 08:30u was de Q goed op temperatuur en kon de procureur erop voor de eerste 5 uur.
Na 5 uur de procureur ingesmeerd met de Glaze saus en gelijk 5 extra brandende briketten toegevoegd omdat de temperatuur drastisch terug liep. Waarschijnlijk hebben de briketten in de snake niet helemaal goed tegen elkaar gelegen.
Weer twee uur later de procureur ingepakt en uiteindelijk gaan prikken bij 88•C.
Bij 93 graden was de procureur goed naar mijn idee. Even een kwartiertje open gelegd en nog een uurtje laten rusten. Lekker uit elkaar getrokken en de eindsaus er doorheen gemengd. Heerlijk op een zacht broodje met Cole Slaw (deze gewoon uit de winkel, volgende keer zelf maken).
Zeer geslaagd. Was echt heerlijk. Uiteindelijk 9,5 uur bezig geweest. Maar het eindresultaat was heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar.
Vanmorgen om 07:00u uit bed om een snake te leggen in de weber en een starter gevuld met 18 ecobrasa briketten. Om 08:30u was de Q goed op temperatuur en kon de procureur erop voor de eerste 5 uur.
Na 5 uur de procureur ingesmeerd met de Glaze saus en gelijk 5 extra brandende briketten toegevoegd omdat de temperatuur drastisch terug liep. Waarschijnlijk hebben de briketten in de snake niet helemaal goed tegen elkaar gelegen.
Weer twee uur later de procureur ingepakt en uiteindelijk gaan prikken bij 88•C.
Bij 93 graden was de procureur goed naar mijn idee. Even een kwartiertje open gelegd en nog een uurtje laten rusten. Lekker uit elkaar getrokken en de eindsaus er doorheen gemengd. Heerlijk op een zacht broodje met Cole Slaw (deze gewoon uit de winkel, volgende keer zelf maken).
Zeer geslaagd. Was echt heerlijk. Uiteindelijk 9,5 uur bezig geweest. Maar het eindresultaat was heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar.