- Berichten
- 23
Vandaag eindelijk eens tijd om voor de eerste keer pulled pork te maken op de BGE.
Vanmorgen om 7:00 begonnen met aansteken, kom ik na een kwartiertje terug....houtskool uit.
Opnieuw aangestoken, maar voor ik goed en wel op temperatuur was en het vlees er op kon, waren we wel een uurtje verder.
Pas een nieuwe zak smokin' flavours gekocht, misschien wat harder dan normaal? Misschien toch eens kijken voor een Looftlighter binnenkort.
Er stond ook nul wind en het was zelfs een beetje mistig. Hierdoor bleef de rook lang hangen en de buuf maar even een berichtje gestuurd, dat ze de ramen beter even dicht kon doen boven. Om die reden ook maar een uurtje gerookt voordat de hele buurt begint te stuiteren.
Anyway best goed gelukt voor de eerste keer. Volgende keer maak ik het wel een dag van tevoren, dat scheelt toch wat stress op het einde.
Wilde het eerst proberen te redden zonder inpakken voor een mooie bark. Uiteindelijk toch maar ingepakt bij +/- 71C.
Recept van bbq-helden, ook met de carolina bbq rub. Heerlijke combi, tikkeltje pittig, maar zelfs de kleine meid vond het heerlijk!
Plaatjes bij de praatjes:
Nog een klein vraagje...wanneer mijn cookperfect thermometer de verbinding verliest, start de grafiek ook opnieuw. Is hier nog een trucje voor, behalve de cloud gebruiken? De spike die je in de foto ziet is tijdens het inpakken, maar het hele stuk ervoor is dus niet meer terug te halen.
Vanmorgen om 7:00 begonnen met aansteken, kom ik na een kwartiertje terug....houtskool uit.

Opnieuw aangestoken, maar voor ik goed en wel op temperatuur was en het vlees er op kon, waren we wel een uurtje verder.

Pas een nieuwe zak smokin' flavours gekocht, misschien wat harder dan normaal? Misschien toch eens kijken voor een Looftlighter binnenkort.
Er stond ook nul wind en het was zelfs een beetje mistig. Hierdoor bleef de rook lang hangen en de buuf maar even een berichtje gestuurd, dat ze de ramen beter even dicht kon doen boven. Om die reden ook maar een uurtje gerookt voordat de hele buurt begint te stuiteren.
Anyway best goed gelukt voor de eerste keer. Volgende keer maak ik het wel een dag van tevoren, dat scheelt toch wat stress op het einde.
Wilde het eerst proberen te redden zonder inpakken voor een mooie bark. Uiteindelijk toch maar ingepakt bij +/- 71C.
Recept van bbq-helden, ook met de carolina bbq rub. Heerlijke combi, tikkeltje pittig, maar zelfs de kleine meid vond het heerlijk!
Plaatjes bij de praatjes:
Nog een klein vraagje...wanneer mijn cookperfect thermometer de verbinding verliest, start de grafiek ook opnieuw. Is hier nog een trucje voor, behalve de cloud gebruiken? De spike die je in de foto ziet is tijdens het inpakken, maar het hele stuk ervoor is dus niet meer terug te halen.